Daržovių ir perlinių kruopų mišrainė žiemai su svogūnais

2023-08-09 Autorius Mamukynas

Daržovių ir perlinių kruopų mišrainė žiemai su svogūnais
Kiekvienais metais išmėginu labai daug įvairiausių mišrainių žiemai. Vienos jų patinka, kitos nelabai. Esu išmėginusi ir nemažai jų su perlinėmis kruopomis. O štai labiausiai kol kas patiko ši su įvairiausiomis daržovėmis - agurkais, pomidorais, svogūnais, morkomis. Taip pat įpilam šiek tiek aliejaus ir acto ir turim fantastišką rezultatą. Labai rekomenduoju pamėginti, esu visiškai tikra, kad rezultatas nenuvils. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko pagaminti - 6,5 litro perlinių kruopų ir daržovių mišrainės žiemai.

Ingredientai

    • agurkai: 1 kilogramo
    • pomidorai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • morkos: 1 kilogramo
    • perlinės kruopos: 1 kilogramo
    • aliejus: 0,6 litro
    • actas: 0,5 stiklinės
    • druska: 100 gramų
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių perlines kruopas išverdame iš anksto.
  2. 2. Morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  3. tarkuojamos morkos
  4. 3. Apkepame morkas aliejuje.
  5. 4. Svogūnus smulkiai supjaustome.
  6. smulkiai pjaustomi svogūnai
  7. 5. Pomidorus ir agurkus taip pat smulkiai supjaustome.
  8. 6. Tuomet visas daržoves paverdame, kol suminkštės (maždaug 15 minučių), įdedame kruopas, prieskonius, likusius ingredientus bei dar paverdame maždaug 15-20 minučių.
  9. 7. Sukrečiame į stiklainius bei užsukame. Skanaus!
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Eira

Stiklainiu nereikia iskaitinti idomu?☺
Atsakyti

LARISA

Pagal mane,tai butinai ...tik i sterilius...kitaip gali duoti rugyma....As dar ir preskoniuku deciau .....

Xxx

Bet ką dedant į stiklainius žiemai,būtina švariai išplauti ir iškaitinti.

Vilma Žadvidaite-burakiene

O cukraus nereikia?
Atsakyti

Agota

pas mane kitoks receptas, cukraus reikia.

Senjora

Žiūrėkit kruopas, nes pirkau jau su kirmėlaitėm...

Vita

Pavirti aliejuje ar truputį vandens įpilti
Atsakyti

Agota

Aš pakepinu aliejuje. Supilu aliejų, ir kaitinu jame svogūnus, sutarkuotas morkas.

Sigita as

Šitiek acto ar ne per daug, agurkai rauginti, kaip suprantu, nu nežinau. Nu nebandęs nežinosi...
Atsakyti

Agota

Agurkai švieži.

Marija

Agurkai švieži, ne rauginti!

Arvidas

Labai gaila, kad neturiu kas padeda tokia mišrainę padaryti, su malonumu pasidalinčiau mintimis.
Atsakyti

Valentina

Labai skani mišrainė, tik reikia pagal skonį dėti cukraus. Darau jau daug metų, labai greitai susivalgo, ypač skani sriuba.
Atsakyti

Nereikia to cukraus!! Ir acto nebūtina!
Atsakyti

Genute

O be acto viskas bus gerai? Nes acto aš nenorėčiau…

Vida

Aš dariau pagal šį receptą. Skani, bet kitą kartą dėčiau mažiau acto.
Atsakyti

Joana

Reikia dėti raugintų agurkų , pomidorų ir jokio acto.

Ingrida

O ar ji laikosi laikan rūsyje,ar tik šaldytuve išbūna?
Atsakyti

Jurgita

Aš laikau virtuvės spintelėje. Nieko nenutiko.

Sonata

Jau daug kartu dariau tokia mišrainę tik nededu agurku,jei sriuba verdant norisi galima idėti😊,mums taip labiau patinka!
Atsakyti

Daia

Pagal šį receptą man per daug acto.
Atsakyti

Snaigė

O svogūnų nereikia apkepti?
Atsakyti

Augusta

Kokie prieskoniai??? 🤔
Atsakyti

Stase

Aš verdu iš šitokios mišrainės agurkinę sriubą
Atsakyti
Pomidorų konservavimas
(28)