Autorius apie receptą
Man pačiai labai patinka užsiimti konservavimo procesu. Tikrai smagu stebėti, kai vasaros bei rudens derlius atsiranda stiklainiuose. Kai jau pilnėja rūsyje lentynos, o daržai tiesiog tuštėja - smagus jausmas. Smagu ir pats procesas ir džiaugsmas, kai rudenį arba žiemą gali valgyti savo išsaugotas daržoves. Kai jau agurkų bei pomidorų derlius būna pasibaigęs, tada ateina burokėlių eilė. Šios mišrainės receptu su manimi pasidalino draugė. Išmėginusi šią mišrainę pirmą kartą prieš keletą metų, dabar gaminu ją kiekvienais metais.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų, tuomet mišrainė įgaus švelnesnį, kiek vaisišką skonį.
- Norint švelnesnio rūgštumo, 9% actą galima pakeisti 6% obuolių actu.
- Cukrų galima keisti rudu cukrumi arba net medumi (tačiau medų patartina įmaišyti pačioje pabaigoje, jau nukėlus nuo ugnies).
- Į mišrainę galima įmaišyti truputį kmynų ar tarkuotų morkų, tai suteiks papildomo aromato.
- Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais, kurie yra kiek švelnesnio skonio ir gražiau dera spalviškai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš tarkuojant burokėlius, juos verta pilnai atvėsinti – taip bus patogiau dirbti, o tarkiai bus gražesni.
- Kepindami svogūnus aliejuje, juos maišykite nuolat, kad neprisviltų ir neprarastų salstelėjusio skonio.
- Stiklainius bei dangtelius būtina gerai išplauti ir iškaitinti, kad mišrainė nesugestų.
- Mišrainę galima šiek tiek ilgiau patroškinti (apie 20 min.), jei norisi labiau suvirusios konsistencijos.
- Atvėsusią mišrainę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – rūsyje ar sandėliuke.
Atsiliepimai
Rasa
Atsakyti