Tiesiog tikras vasaros atradimas! Aš pati asmeniškai užpyliau su karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po vienos paros. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nėra būtina. Tai tiesiog tobulas
garnyras prie įvairiausių mėsos patiekalų vasarą, pvz.
šašlykų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradicinis receptas reikalauja šviežių krapų, galite naudoti ir džiovintus krapus (apie 2 valgomuosius šaukštus).
- Vietoje vyšnių ar serbentų lapų galima naudoti krienų lapus arba vynuogių lapus, kurie taip pat suteikia agurkams traškumo.
- Jei neturite šviežių česnakų, galite naudoti česnakų miltelius (apie 1 arbatinį šaukštelį), tačiau skonis nebus toks intensyvus.
- Druską galima pakeisti jūros druska arba himalajų druska, kuri suteiks subtilesnį skonį.
- Taip pat galima papildyti receptą, įdedant 1-2 raudonąsias paprikas ir kelis juodųjų pipirų žirnelius, kurie suteiks papildomą skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiems rezultatams rinkitės nedidelius, tvirtus agurkus be didelių sėklų.
- Prieš rauginimą, agurkus rekomenduojama pamirkyti šaltame vandenyje bent 2 valandas - tai padės jiems išlaikyti traškumą.
- Jei norite greitesnio rezultato, naudokite karštą vandenį kaip nurodyta recepte, tačiau jei turite daugiau laiko, galite naudoti kambario temperatūros vandenį ir leisti agurkams fermentuotis 2-3 dienas šaldytuve.
- Stenkitės naudoti stiklinį indą arba keraminį dubenį - tai padės išvengti bet kokių nepageidaujamų reakcijų su metalu.
- Raugintus agurkus laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites, kad išlaikytumėte optimalų skonį ir tekstūrą.
Vida
Atsakyti
Artūras
Gražina
Atsakyti
Rūta
Juzė
Imsre
Atsakyti
...
Atsakyti