Šviežiai rauginti agurkai su krapais ir česnaku

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Šviežiai rauginti agurkai su krapais ir česnaku
Tiesiog tikras vasaros atradimas! Aš pati asmeniškai užpyliau su karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po vienos paros. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nėra būtina. Tai tiesiog tobulas garnyras prie įvairiausių mėsos patiekalų vasarą, pvz. šašlykų.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors tradicinis receptas reikalauja šviežių krapų, galite naudoti ir džiovintus krapus (apie 2 valgomuosius šaukštus). 
  • Vietoje vyšnių ar serbentų lapų galima naudoti krienų lapus arba vynuogių lapus, kurie taip pat suteikia agurkams traškumo. 
  • Jei neturite šviežių česnakų, galite naudoti česnakų miltelius (apie 1 arbatinį šaukštelį), tačiau skonis nebus toks intensyvus. 
  • Druską galima pakeisti jūros druska arba himalajų druska, kuri suteiks subtilesnį skonį. 
  • Taip pat galima papildyti receptą, įdedant 1-2 raudonąsias paprikas ir kelis juodųjų pipirų žirnelius, kurie suteiks papildomą skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiems rezultatams rinkitės nedidelius, tvirtus agurkus be didelių sėklų. 
  • Prieš rauginimą, agurkus rekomenduojama pamirkyti šaltame vandenyje bent 2 valandas - tai padės jiems išlaikyti traškumą. 
  • Jei norite greitesnio rezultato, naudokite karštą vandenį kaip nurodyta recepte, tačiau jei turite daugiau laiko, galite naudoti kambario temperatūros vandenį ir leisti agurkams fermentuotis 2-3 dienas šaldytuve. 
  • Stenkitės naudoti stiklinį indą arba keraminį dubenį - tai padės išvengti bet kokių nepageidaujamų reakcijų su metalu. 
  • Raugintus agurkus laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites, kad išlaikytumėte optimalų skonį ir tekstūrą. 

Ingredientai

    • agurkai: 10
    • krapai: kuokštelio
    • česnakas: 6 skiltelių
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • karštas vanduo: 2 litrų
    • vyšnių ir/arba serbentų lapai: 1 didelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių druską ištirpiname karštame vandenyje. Geriausia proporcija būtų vienas šaukštas druskos vienam litrui vandens.
  2. 2. Tada česnako skilteles nulupame ir truputį sutriname (tai yra suplojame plačiu peiliu).
  3. 3. Tuomet į dubenį arba kibirėlį dedame truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų.
  4. 4. Paskui vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliojame visus agurkus.
  5. 5. Po to užpilame sūriu vandeniu.
  6. 6. Kai atvės, dedame į šaldytuvą.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Vida

Del traskumo dar idekite krienu lapu
Atsakyti

Artūras

Neturim...

Gražina

Dar dedu ąžuolo lapą super krūti būna....
Atsakyti

Rūta

O ką Ąžuolo lapas padaro? Aš krienų dėjau dėl traškumo

Juzė

ir krieno lapų, kad būtų kieti ir traškūs

Imsre

Dėkui! Žiūrėsime kaip atrodo agurkėliai rytoj!
Atsakyti

...

Nuo ąžuolo lapų juoduoja agurkai išėmus iš (vandens).
Atsakyti
Korėjietiškos morkos pagal Beatą
(3)
Marinuoti vyšniniai pomidorai
(8)