Greiti traškūs svogūnai prie šašlykų

2024-08-09 Autorius oSkanu.lt

Greiti traškūs svogūnai prie šašlykų
Greitai marinuoti svogūnai - tai puikus pagardas prie šašlykų ir ne tik, jie tinka ir ant sumuštinių ar į salotas, naminius kebabus. Paruošti neužtruks, o pavyksta nemažiau skanūs nei iš parduotuvės, nes gaunasi traškūs. O man svogūnai tokie ir turi būti!

Jeigu neturite obuolių acto, o naudosite paprastą, jį perpus skieskite su vandeniu ir užvirinkite.

Ingredientai

    • svogūnų: 4 didesnių
    • obuolių acto: 100 mililitrų
    • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • krapų: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus nulupame.
  2. nulupami svogūnai
  3. 2. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, sudedame juos į indą.
  4. supjaustomi svogūnai pusžiedžiais
  5. 3. Tuomet actą pašildome ir ištirpiname cukrų bei druską, užpilame ant svogūnų, Išmaišome.
  6. 4. Nuplautus krapus šiek tiek nusausiname, smulkiai sukapojame ir sumaišome su svogūnais.
  7. 5. Marinuojame uždarame inde (pvz.: stiklainyje) bent jau porą valandų šaldytuve, bet dar geriau per visą naktį.
  8. 6. Idealu su šašlykais. Skanaus!

Audrone

Jokio stebuklo. Visada taip gaminam svogunus.
Atsakyti

Vaidas

Tai ir gaminkit, bet yra žmonių, kurie nežino šito ir yra tokių žmonių kurie pasidalina, o savo nuomonę sau pasilikit. Ar pasidalinkit kažkuo mandresniu. 🤔

Ingrida

Tikrai pabandysiu 👍
Atsakyti

Dalė

Ilgai laikant verdančiame vandenyje, bus patižę. Aš tik perpilu verdančiu vandeniu, palaikau porą min.tada nelieka aitrumo, bet išlieka traškūs
Atsakyti

Genute

Nu va aš tai nežinojau tai gerai, kad radau 😀
Atsakyti

Janina Baranauskiene

Svogūnai praranda aštumą ir traškumą. Man tai nepatinka.
Atsakyti

Rasa

Nereikia virinto vandens. Pilkit gažuotą Vytautą as Birutę. Liuks gaunasi.
Atsakyti

Rasa

Pabandžiau su raudonaisiais svogūnais, viskas gavosi liuks!
Atsakyti
Greiti traškūs svogūnai prie šašlykų
Briuselio kopūstai žiemai
(1)