Šios dailiai apkepusios daržovės gali būti tiek atskiras patiekalas, tiek garnyras prie įvairių mėsos patiekalų. Kad skaniai iškeptų, jas nuolatos būtinai reikia laistyti skysčiu iš kepimo indo.
Ingredientai
morkos: 5-6 (nedidelės)
bulvės: 4-5
pastarnokai: 5-6
svogūnai: 4-5
česnakas: 2-3 skiltelių
aliejus: 3-4 šaukštų
daržovių sultinys: 4-5 šaukštų (tiks ir vanduo)
sviestas: 3-4 šaukštų
druska
rozmarinas: žiupsnio
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves, morkas, ir pastarnokus nuskutame. Bulves perpjauname pusiau. Morkas bei pastarnokus, jeigu storesni, perpjauname pusiau išilgai. Sudedame į kepimo indą.
2. Tuomet svogūnus bei česnako skilteles nulupame. Svogūną supjaustome į dvi-keturias dalis bei viską sudedame prie daržovių į kepimo indą.
3. Po to supilame į kepimo indą sultinį ir aliejų. Sviestą susmulkiname ir užberiame ant daržovių. Užbarstome pipirus bei rozmariną.
4. Paskui kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 minutes, nuolatos pavartydamos daržoves bei vis apliedamos skysčiu iš indo.
5. Paragaujame ir, jeigu norisi, užberiame dar druskos. Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą