Orkaitėje keptos paprikos su padažu

2025-04-23 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptos paprikos su padažu

Reklama

Orkaitėje keptos paprikos su padažu - tai tradicinis Viduržemio jūros regiono patiekalas, kuris išsiskiria savo sodriu skoniu ir aromatu. Šis patiekalas puikiai dera kaip užkandis su šviežia duona, kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip savarankiškas vegetariškas valgis. Kepant paprikas orkaitėje, jos įgauna maloniai saldų skonį, o ančiuvių, česnako ir kaparėlių padažas suteikia aštrų ir sūrų prieskonį, kuris tobulai papildo paprikų švelnumą. Šis receptas yra lengvai paruošiamas namuose, tačiau rezultatas nustebins net ir išrankiausius skonio gurmanų podėlius. Keptos paprikos taip pat yra puikus pasirinkimas norintiems praturtinti savo mitybą vitaminais ir antioksidantais, kurių gausu šiose daržovėse. Ypatingai skanu šį patiekalą patiekti vasaros sezono metu, kai paprikos yra pačios šviežiausios ir sultingiausios.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rapsų arba saulėgrąžų aliejų, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentiškiausią skonį šiam patiekalui.
  • Jei nenaudojate ančiuvių filė, galite pakeisti jas saulėje džiovintais pomidorais, juodosiomis alyvuogėmis arba rūkytu tofu vegetariškam variantui.
  • Česnaką galima pakeisti šviežiais svogūnų laiškais  jei netoleruojate česnako.
  • Kaparėlius galima pakeisti smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais.
  • Petražoles galima pakeisti krapais, baziliku, raudonėliu arba kitomis žalumynų mišiniu pagal skonį.
  • Sodo žolelių prieskonius galima pakeisti Provanso žolelėmis, čiobreliais arba rozmarinais.
  • Druską galima pakeisti jūros druska, himalajų druska arba sumažinto natrio druska sveikesniam variantui.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Rinkitės įvairių spalvų paprikas - tai ne tik pagyvins patiekalo išvaizdą, bet ir suteiks skirtingų skonių bei maistinių medžiagų.
  • Kepant paprikas, stebėkite, kad jos neperkeptų - geriausia rezultatą pasieksite, kai odelė tik šiek tiek pajuoduos, o paprikos išliks sultingos.
  • Palikite paprikas uždengtas maistine plėvele mažiausiai 10 minučių po kepimo - taip bus lengviau nulupti odelę.
  • Padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų, taip jis įgaus dar intensyvesnį skonį.
  • Jei norite švelnesnio skonio, sumažinkite ančiuvių kiekį arba iš viso jų atsisakykite.
  • Paprikas pjaustykite ne per plonomis juostelėmis, kad jos išlaikytų formą sumaišius su padažu.
  • Patiekalą patiekite kambario temperatūros - taip geriausiai atsiskleidžia jo skonis.
  • Prieš patiekimą galite pašlakstyti šviežiai išspaustu citrinos sultimis, kad suteiktumėte gaivumo.

Ingredientai

    • paprikos: 4 (tinka visos spalvos - raudona, oranžinė, geltona ir žalia)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • ančiuvių filė: 4 (nėra privaloma)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kaparėliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • petražolės: 25 gramų
    • sodo žolelių prieskoniai
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paprikas nuplauname, perpjauname pusiau bei išvalome.
  2. 2. Tada orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Kepimo skardą patepame su aliejumi.
  4. 4. Paprikas sudedame ant kepimo skardos perpjauta puse į apačią. Kepame maždaug pusvalandį, kol odelė pradės šiek tiek juoduoti.
  5. 5. Tuomet iškepusias paprikas sudedame į dubenį bei uždengiame maistine plėvele.
  6. 6. Ančiuvių filė susmulkiname. Česnaką nulupame bei išspaudžiame į ančiuvius. Įdedame kaparėlius. Petražoles smulkiai supjaustome.
  7. 7. Ančiuvius, česnaką, kaparėlius, sodo žolelių prieskonius bei petražoles sudedame į dubenį ir užpilame aliejų. Pagardiname druska bei gerai išmaišome.
  8. 8. Po to nulupame paprikų odelę. Supjaustome į maždaug 2 centimetrų pločio juosteles. Užpilame padažą. Išmaišome bei paliekame apie 60 minučių.
  9. 9. Prieš patiekdami išmaišome. Skanaujame!

Aistė

Nesitikėjau, kad bus taip skanu, bet pavyko tiesiog tobulai. Ačiū už tokį gerą garnyrą!
Atsakyti