Saldžiarūgštis paprikų padažas - mišrainė žiemai su cukinijomis ir pomidorais

2023-09-08 Autorius oSkanu.lt

Saldžiarūgštis paprikų padažas - mišrainė žiemai su cukinijomis ir pomidorais
Turiu pripažinti, kad labai mėgstu ruošti įvairiausias atsargas žiemai. Prisiruošiame jų tikrai daug ir visada suvalgome. Netenka nieko išmesti. Ir nėra taip, kad turėčiau tik keletą mėgstamų receptų, jų per metų metus esu atradusi labai daug. Šį kartą noriu pasidalinti savo saldžiarūgščiu paprikų padažu - mišraine žiemai su cukinijomis ir pomidorais. Patikėkite manimi, gaunasi labai skaniai. Visi ingredientai labai gerai "sužaidžia" tarpusavyje. Ir būtinai rekomenduoju rinktis geltonąsias ir raudonąsias paprikas, jei rinksitės tik vienos spalvos nebus taip skanu. Kalbu iš patirties. Tad pradedam gaminti. :)

Ingredientai

    • saldžiųjų raudonųjų paprikų: 500 gramų
    • saldžiųjų geltonųjų paprikų: 500 gramų
    • cukinijų: 500 gramų
    • druskos: 1,5 šaukšto
    • cukraus: 4 šaukštų
    • acto: 1 stiklinės
    • pomidorų: 500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas nulupame bei išimame sėklas.
  2. 2. Supjaustome cukinijas nedideliais kubeliais.
  3. 3. Tuomet paprikoms išimame sėklas bei smulkiai supjaustome.
  4. 4. Tada pomidorams nulupame žievelę ir juos susmulkiname.
  5. 5. Po to viską suberiame į puodą, užpilame acto, suberiame cukrų, druską ir troškiname nedidelėje kaitroje nuolatos maišydamos maždaug 45-60 minučių.
  6. 6. Galiausiai supilstome į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Eglė

Puikus receptas. Nedaug ingredientų, bet viskas labai gerai gaunasi. Išmėginau. :)
Atsakyti

Irena

Nepamirškit paprikų odelę pašalinti, nes jos mūsų skrandžiai nevirškina. Yra du odelių pašalinimo būdai. Šaltas ir karštas :) Šaltas, kai nuskuti skustuku ir karštas, kai užpili verdančiu vandeniu ir, kai pradeda skilinėti, užverti šaltą vandenį su ledukais. Kiti kepa orkaitėje, bet nesu bandžiusi.
Atsakyti

Danguole

Užpilti actą ir valandą laiko virti, ar tikrai?
Atsakyti