Traškūs bavariški agurkai žiemai su morkomis ir svogūnu

2023-08-03 Autorius oSkanu.lt

Traškūs bavariški agurkai žiemai su morkomis ir svogūnu
Šiandien noriu parodyti kaip aš ruošiu traškius agurkus žiemai jau daug metų iš eilės. Kiekvieną žiemą tiek iš šeimos, tiek iš užsukusių svečių sulaukiu labai daug pagyrų. Galiu pasakyti tik tiek - imkite labai gerą receptą, kuris visada pavyks ir tikrai puikiai pavyks. Daugiau nieko nelaukiam ir pradedam gamybą! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gaunasi 1,5 litro stiklainiui.

Ingredientai

    • agurkų: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1 (mažo)
    • morkų: 0,5 kilogramo
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • krapų
    • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • 9% acto: 45 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užmerkite agurkus šaltame vandenyje maždaug 4-5 valandoms.
  2. 2. Po to į sterilizuotų stiklainių dugną dėkite pirmiausia morką, supjaustytą griežinėliais, tada česnako skilteles, krapo šakelę bei supjaustytą svogūną.
  3. 3. Tada nupjaukite agurkų galiukus bei tankiai sudėkite į stiklainį.
  4. 4. Berkite į stiklainį druską bei cukrų ir supilkite actą.
  5. 5. Užpilkite šaltu vandeniu bei sterilizuokite.
  6. 6. Dėkite stiklainį su agurkais į puodą, užpilkite vandeniu "iki pečių" (kakliuko) ir sterilizuokite nuo vandens užvirimo momento puode ne ilgiau 3 minučių.
  7. 7. Po to iškart užsukite dangteliu ir užklokite kol pilnai atvės. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Regina Ulciniene

Naudingas
(30)
Daug metų taip darau, labai skanūs gaunasi!
Atsakyti

Jurate

Naudingas
(10)
O kaip suprast morku 0,5 ?

Adelė

Naudingas
(12)
Jurate, kad rašo 0,5 kilogramo morkų, tai čia 500 gramų.

Jurate

Naudingas
(38)
Ir cia surasyta kiek ko det ,3litru stiklainiui?
Atsakyti

Op

Naudingas
(18)
Parašyta 1 ltr stiklainiui

A

Naudingas
(11)
Tikrai nesuprantu, kiek vandens, nes jau kažkaip labai mažai druskos :)
Atsakyti

Iloneta

Naudingas
(15)
Aš suprantu, kad čia 1litrui, bent viršuje taip parašyta.

Vita

Naudingas
(16)
Užtenka trijų minučių sterilizuot? Agurkai neblanširuoti
Atsakyti

Stasele

Naudingas
(15)
As darau pagal sita recepta,bet ant agurku pilu verdanti vandeni ir dar kaitinu apie 10 min nuo uzvirimo.
Atsakyti

Rita

Naudingas
(3)
Va čia jau normaliai,sutinku.O kaitinti 3min.nuo vandens užvirimo puode tikrai mažai.

L

Naudingas
(2)
Kokiu būdu į1l stiklainį sudėti tiek morkų ir dar 1kg agurkų?
Atsakyti

O

Naudingas
(1)
Reikia virtuvės virtuozu būt🙂

Virginija

Naudingas
(1)
Tai, kad rašo 1.5ltr.stiklainis

Elvyra

Naudingas
(1)
Aš darau panašiai. Tik į kiekvieną 1lt stiklainį dedu 3griežinėlius morkų, 3-svogūnų griežinėlius, 4 žirnelius kvepiančių pipirų, 4 žirn.juodųjų pipirų. 2arbat.šaukšt. druskos, 3 arbat.šaukšt.cukraus ir 1 šaukštą +1arbat.šaukšt.9%acto. Prieš tai užplikau agurkus verdančiu vandeniu ir kai pravėsta sudedu į stiklainius ir užpilu verdančiu vandeniu. Sandariai užsuku ir apkloju šiltai kol atvėsta. Laikosi puikiausiai ir jau ne vienus metus išbandyta. Skonis superinis!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Su medumi marinuotos paprikos
(59)