Pomidorai drebučiuose su želatina žiemai

2023-08-28 Autorius oSkanu.lt

Pomidorai drebučiuose su želatina žiemai
Tai mano per labai ilgus metus atidirbtas pomidorų drebučiuose receptas. Per daug metų tik vis tobulinau ir tobulinau, kol pasiekiau man tobuliausią variantą. Na labai jau skanūs gaunasi.

Šio marinato kiekio man užtenka 8-9 stiklainiams (0,7 litro) užpilti.

Ingredientai

    • pomidorų 
    • svogūnų
    • petražolių
    Marinatui:
    • želatina: 6 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • vanduo: trijų ketvirtadalių stiklinės (želatinos užpilimui)
    • vanduo: 1,5 litro
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų su kaupeliu
    • cukrus: 8 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • 9% actas: 9 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapai: 4
    • kvepiantieji pipirai: 10
    • gvazdikėliai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną berkite į dubenėlį ir užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.
  2. 2. Tuomet stiklainius švariai išplaukite ir gerai išvarvinkite.
  3. 3. Pomidorus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, bet ne smulkiai (aš pati pjaustau griežinėliais 1 centimetro storio arba skiltelėmis), svogūnus plonais žiedeliais, petražoles suskirstykite šakelėmis.
  4. 4. Tada į stiklainius dėkite sluoksniais pomidorus, svogūnus, po šakelę petražolių ir lengvai paspaudžiam. Daržovių nepridėkite maždaug per pirštą iki viršaus (tai yra palikite tarpą).
  5. 5. Į puodą pilkite 1,5 litro vandens, berkite cukrų, druską, prieskonius, ir po užvirimo pavirkit 5 minutes, tuomet supilkite actą ir užvirkite.
  6. 6. Dėkite išbrinkusį želatiną ir maišydami pakaitinkite iki virimo, bet neužvirkite.
  7. 7. Šitaip paruoštą marinatą po truputį supilkite ant pomidorų, stiklainius pridenkite dezinfekuotais dangteliais, statykite į puodą, kuriame įtiestas rankšluostukas ir pilkite šilto vandens. Jis turėtų uždengti bent du trečdalius stiklainio.
  8. 8. Puodą statykite ant ugnies ir kaitinkite nuo užvirimo maždaug 10 minučių.
  9. 9. Iškelkite stiklainius, užsukite ir padėkite atvėsti.
  10. 10. Atvėsusius dėkite į šaldytuvą.
  11. 11. Mėgaukitės žiemą.;)
  12. pagaminti pomidorai su drebučiais
  13. 12. Sustingus drebučiams galėsite išnešti į vėsų rūsį.
  14. 13. Patarimas: Jeigu pomidorai itin skysti, galima padidinti želatino kieki vienu valgomuoju šaukštu ir labai stipriai negrūskite.
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau pomidorų receptų rasite: Pomidorai.

Aiva

Tikrai viskas labai gerai gaunasi. Ačiū už tokį puikų marinavimo receptą.
Atsakyti