Marinuotas Jalapenas arba marinuoti pipirai

2020-04-19 Autorius oSkanu.lt

Marinuotas Jalapenas arba marinuoti pipirai
Manęs kažkas paklausė, ar aš mėgstu parduotuvinius marinuotus jalapeno pipirus. Tiesą sakant nelabai. Jie kažkokie primirkę, suglebę, privaryti neaiškios chemijos, ir aštrumas jų kažkoks pradingęs. O ypač kai galima patiems greitai pasidaryti. Žinau, kad tikrai atsiras bent keletas aštraus maisto gerbėjų, kuriems patiks šis receptas.

Pirmiausia lįskime į šiltnamį ir prisiskinkime(kam mažiau pasisekė - tas perkasi parduotuvėje) pipirų, šiuo atveju - jalapeno. Jie paprastai valgomi žali, dėl to aš pagražinimui paėmiau dar ir raudonų fresno chile, kurie labai panašaus aštrumo į pirmuosius, o skoniu kiek saldesni ir primenantys paprikas. Nebūtinai būtent taip daryti ir jums, galite vien tik žaliais, ar vien tik raudonais, kaip kam gražiau. Vietoje fresno pipirų tiks ir raudoni, prinokę jalapeno. Svarbiausia prieš rinkdamiesi pipirus įvertinkite savo jėgas. Aštrumas nuo marinavimo nesumažės.

Aš jums pažadu, kad paragavę šitų į parduotuvinius ir žiūrėti nenorėsite - jie traškūs, aštrūs bei kvepiantys. Šaldytuve išstovi maždaug pusantro-du mėnesius. Galbūt išsilaikytų ir dar ilgiau, bet iki to laiko jie paprasčiausiai pasibaigia. Šie pipiriukai tinka visur, kur tiktų ir raugintas agurkas: ant sumuštinio su mėsa, prie kepsnio, ar į salotas, į burrito, ar tiesiog, kaip užkandis. Kadangi sėklos neišimtos, aštrumas iš pipirų membranų pamažu pereina ir į minkštimą, taip kad gali susidaryti įspūdis, kad kuo toliau, tuo labiau jie darosi aštresni. Jeigu labai aštriai nesinori, galite sumaišyti su paprikomis, ar prieš supjaustant pipirus išimti sėklas kartu su membranomis, jeigu aštriau - bandykite su aštresnėmis rūšimis. Laisvės eksperimentuoti tikrai daug. Taip pat galima pasielgti ir su nepjaustytais pipirais, tiktai reikia jų vieną šoną įpjauti, kad galėtų actas patekti į jų vidų.

Ingredientai

    • jalapeno pipirai: 10
    • fresno pipirai: 10
    Marinatui:
    • česnakas: 5 skiltelių
    • svogūnai arba šalotai: 4 mažyčių (apie 100 gramų bendrai)
    • lauro lapai: poros
    • meksikietiškas oreganas: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir paprastas ar raudonėlis, ar čiobrelis)
    • actas (5%): 2 stiklinių
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonėlis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Su aštriu peiliu juos supjaustykite plonais griežinėliais, kotukus išmeskite. Jei rankos jautrios, geriau pjaustykite movint pirštinėmis. Noriu priminti, kad negalima liesti akių ar kitų, kur kas jautresnių vietų, kol rankos gerai nenuplautos. Atrodo, visai neaštrūs pipirai, kol kur nors, kur nereikia, neprisilieti.
  2. fresno ir jalapeno pipirai
  3. 2. Marinatas. Kaitinkite dvi stiklines paprasčiausio 5% acto, suberkite po 2 valgomuosius šaukštus druskos ir cukraus, raudonėlį, lauro lapelius, ir kaitinkite, vis pamaišydami. Kai druska ir cukrus ištirpsta, atvėsinkite.
  4. ruošiamas marinatas pipirams
  5. 3. Svogūnus ir česnakus supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite su pipirais.
  6. pjaustyti svogūnai česnakas bei pipirai
  7. 4. Viską užpilkite marinatu, gerai išmaišykite ir prigrūskite stiklainį ar kitą uždaromą indą.
  8. pipirai marinate
  9. 5. Uždenkite, palikite šaldytuve apie parą, kad jie pribręstų ir dingtų acto kvapas, ir būtų galima vartoti. Skanaus!

Valentinas Walinskas

Nerealus receptas , gaminame jau gal 10 metų. DĖKUI autoriui!!!
Atsakyti
Marinuotas Jalapenas arba marinuoti pipirai

Sonata

Pabaigoje - uždengti ar užsukti?
Atsakyti

Valerija

Kaip norit, nereikia uždaryt hermetiškai, čia skirta greitam valgymui.

Valerija

Žinokit, superinis reikalas! Turėjau jalapeno ir šiek tiek kajeno, o kad nebūtų per aštru, įdėjau daugiau svogūno ir česnako. Neapsakomai skanu, kitąmet auginsiu daugiau visokių pipirų, nes labai jau greitai susivalgo. Ačiū autoriui!
Atsakyti
Marinuotas Jalapenas arba marinuoti pipirai