Galite pagal šį receptą marinuoti ir patisonus, o gražiausia bei skaniausia assorti su patisonais ir įvairių spalvų cukinijomis. Tikrai rekomenduoju nieko nelaukti, imti šį receptą ir pradėti gaminti. Tikrai fantastiškai pavyks!
Ingredientai
cukinijų: 3 kilogramų (arba patisonai)
Marinatui:
aliejaus: 150 gramų
acto: 150 gramų
druskos: 100 gramų
lauro lapų: 3
juodųjų pipirų: žiupsnelio
kvepiančiųjų pipirų: 4
krapų: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Išverdame marinatą: Užviriname 2 litrus vandens, supilame aliejų, actą, druską, lauro lapus ir krapus bei verdame maždaug 10 minučių.
2. Tuomet cukinijas nulupame, išimame sėklas, supjaustome (galite žiedais arba tiesiog kaip širdelei norisi), sudedame į stiklainius, užpilame marinatą bei 20 minučių pasterizuojame.
3. Štai ir viskas. :) Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.
grazina grigoniene
Atsakyti