Sūdytos ir šaldytos rūgštynės žiemai

Autorius apie receptą

Po truputį kaip ir kiekvienais metais pradedu kaupti atsargas žiemai. Jų stengiuosi neprisikaupti per daug, jau metai iš metų žinau, kiek mano šeima yra "pajėgi" suvalgyti.

Šį kartą pirmiausia į atsargas "nukeliavo" rūgštynės. Darbo visai nedaug, o skanumėlis žiemai užtikrintas. :) Vienas jas užšaldžiau... Na, bet apie viską iš eilės. Skaitom!

Ingredientai

    • rūgštynės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sūdytos rūgštynės: Rūgštynes nuplauname, supjaustome ir gerai su druska išmaišome (išmaigome), kad atsirastų skysčio.
  2. 2. Tada rūgštynes paspausdami sudedame į stiklainius ir užsukame.
  3. 3. Šaldytos rūgštynės: Tai vienas greičiausių žiemai (o gal ir greičiausias) paruošiamų rūgštynių receptų.
  4. 4. Rūgštynes nuplauname, nusausiname, supjaustome ir sudedame į šaldymui skirtus maišelius.
  5. rūgštynės žiemai
  6. 5. O kokias atsargas Jūs ruošiate žiemai? Nuo kurių pradedat ir kurių būna daugiausia? :)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Atsiliepimai

Audrone.

As nuo kraou ir svogunu laisku. Jau prisidejau i saldymo maiselius ir jau kameroje.. Maiseliai po 1.5 l. Tai krapu turiu jau 8 tokius maiselius. O svogunu jau 5tokie maiseliai.
Atsakyti
Marinuoti agurkai su actu
(5)