Marinuoti agurkai su actu

Aš labai pati mėgstu konservuoti. Man patinka visas tas procesas, kai galima stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje ir vis pilnėja mano lentynos. Tikiuosi, kad tai patinka ir Jums. Šį kartą superinis marinuotų agurkų receptas su actu. 

Iš nurodytos normos marinato užpyliau 6 litrus agurkų.

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 3 litrų
    • druska: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • actas: 0,5 litro
    • česnakas: kelių skiltelių
    • krapų žiedai: kelių
    • vyšnių lapai: 1 saujelės
    • juodųjų pipirų grūdeliai: 1 saujelės
    • lauro lapai: 4-6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stiklainius švariai išplaukite ir iškaitinkite.
  2. 2. Tuomet agurkus nuplaukite ir nupjaustykite galiukus.
  3. 3. Tada į puodą sudėkite marinatui skirtus ingredientus ir pavirkite.
  4. 4. Išgriebkite lapus.
  5. 5. Po truputį dėkite agurkų. Juos šiek tiek pakaitinkite.
  6. 6. Tada agurkus sudėkite į stiklainius.
  7. 7. Marinatą dar kartą užvirkite ir užpilkite juo agurkus.
  8. 8. Stiklainius užsukite ir apverskite dangteliais žemyn.
  9. 9. Užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

vika

tiek acto pilu ant 6 litru daug ant 3
Atsakyti