Morkos marokietiškai - pamilau morkas iš naujo!

Autorius apie receptą

Marokietiškai paruoštos morkos, itin tinka prie įvairių mėsos bei žuvies patiekalų.

Ingredientai

    • morkos: 1 kilogramo
    • alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
    • balzaminis actas: 60 mililitrų
    • šviežios petražolės: pluoštelio
    • tarkuotas česnakas: ~1 arbatinio šaukštelio
    • malta paprika: 0,5 valgomojo šaukšto
    • kuminas: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame morkas bei supjaustome įstrižomis riekelėmis. Į puodą įpilame vandens, suberiame supjaustytas morkas bei verdame, kol suminkštės.
  2. 2. Pagardo ruošimas: Į nedidelį dubenėlį supilame aliejų, balzaminį actą, įmaišome visus likusius ingredientus. Išmaišome.
  3. 3. Kai jau morkos suminkštės, jas dar karštas sumaišome su paruoštu pagardu. Labai gerai išmaišome.
  4. 4. Gardu ir karštas, ir šaltas garnyras. Skanaujame!

Atsiliepimai

Adelė

Mėgstu morkas,butinai reikės pasigaminti ??
Atsakyti

Asta

o kam ? sveikiau visas nemarinuotas maistas.
Atsakyti
Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)