Raudonųjų lęšių kotletai - blynai, kepti keptuvėje

2024-11-09 Autorius Jurgittos receptai

Raudonųjų lęšių kotletai - blynai, kepti keptuvėje
Raudonųjų lęšių kotletai yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, nes jie yra lengvi, tačiau maistingi ir turtingi baltymų. Raudonieji lęšiai yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis, aprūpinantis organizmą ląsteliena, vitaminais ir mineralais. Šis receptas yra puikus būdas įtraukti daugiau augalinės kilmės baltymų į savo mitybą, o keptuvėje kepti kotletai yra paprasta alternatyva tradiciniams mėsos kotletams. Jų minkšta tekstūra ir malonus skonis dera su įvairiomis salotomis arba graikišku padažu „tzatziki“, kuris suteikia gaivumo. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas, tinkantis vegetariškam ar veganiškam racionui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Svogūnai gali būti pakeisti žaliaisiais svogūnėliais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Česnakas gali būti pakeistas česnakų milteliais, jei ieškote mažiau intensyvaus aromato.
  • Petražolės gali būti pakeistos kalendromis, kurios pridės subtilų citrininį prieskonį.
  • Pomidorų pasta gali būti pakeista pomidorų tyre arba net šviežių pomidorų minkštimu.
  • Džiovintas raudonėlis gali būti keičiamas baziliku arba mairūnu, priklausomai nuo pageidaujamo aromato.
  • Aliejus kepimui gali būti naudojamas alyvuogių arba avokadų, priklausomai nuo norimos tekstūros ir skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai

Prieš kepant kotletus, labai svarbu tinkamai nusausinti lęšius, nes per daug drėgmės gali apsunkinti masės formavimą. Jei masė atrodo per skysta, galite pridėti šiek tiek avižinių dribsnių arba duonos trupinių, kad ji taptų lipnesnė. Kotletus formuojant, rankas galite sudrėkinti vandeniu, kad jie lengviau formuotųsi. Kepant svarbu stebėti, kad keptuvė būtų tinkamai įkaitusi, kad kotletai gražiai apskrustų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 500 kcal
  • Porcijoje: apie 125 kcal

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1,5 puodelio
    • vanduo: 3 puodelių
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • smulkintos petražolės: 1,5 valgomojo šaukšto
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lęšius užmerkiame inde su 3 puodeliais vandens bei paliekame porai valandų pastovėti.
  2. 2. Paskui gerai nusunkiame bei sudedame į maisto smulkintuvą (galite naudoti ir rankinį).
  3. 3. Kartu sudedame susmulkintą svogūną, česnaką (išspaudžiame), pertražoles, raudonėlį, pomidorų pastą, druską bei pipirus.
  4. 4. Viską malame kol masė suvienodės bei taps lipnesnė.
  5. 5. Tuomet formuojame maždaug valgomo šaukšto dydžio rutuliukus, suplojame bei kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  6. 6. Leidžiame vienai pusei apskrusti prieš apversdami.
  7. 7. Galiausiai patiekiame su mėgiamomis salotomis ir/arba padažu (labai tinka graikiškas padažas "tzatziki"). Skanaujame!
  8. 8. Pastebėjimas: Jei neturite vienų arba kitų prieskonių galite naudoti kitus, jų kiekį taip pat galite reguliuoti pagal kiekvieno skonį bei poreikį. Formuojant kotletukai bus kiek birūs, bet apkepus ganėtinai lengvai vartomi.
  9. 9. Santrauka: Raudonųjų lęšių kotletai – skani ir maistinga alternatyva mėsos patiekalams. Lengvai pagaminami, šie kotletai suteikia baltymų, skaidulų ir vitaminų, puikiai dera su salotomis ar padažu, o ingredientus galima keisti pagal savo skonį.

Raimonda

Ačiū, tikrai skanu. Valgėm su vyru, nors nesam vegetarai. Tikrai pakartosim. :)
Atsakyti
Raudonųjų lęšių kotletai - blynai, kepti keptuvėje
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
(1)
Aštrūs ryžiai su ananasais
(1)
Keptos traškios šparaginės pupelės tešloje
(12)