Vegetariška cukinijų ir pomidorų apkepėlė - klafutis

2020-03-28 Autorius oSkanu.lt

Vegetariška cukinijų ir pomidorų apkepėlė - klafutis
Puikus vegetariškas patiekalas. Jis ne tik skanus, bet ir sveikas, manau, kad puikiai tinka vakarienei ar skaniems savaitgalio pietums. Noriu paminėti, kad mano ponas išrankusis irgi valgė, tai parodo, kad ši apkepėlė yra tikrai gardi, siūlau išbandyti ir jums. 

Ingredientai

    • cukinijos: 2 nedidelių
    • pomidorai: 2 vidutinio dydžio
    • špinatai: gero pundelio 
    • sviestas
    • kiaušiniai: 2 
    • pienas: 100 mililitrų (arba neriebios grietinėlės)
    • bulvių krakmolas: 20 gramų
    • tarkuotas sūris: 50 gramų
    • grūdėta varškė: 150-200 gramų
    • druska
    • pipirai
    • itališkų žolelių mišinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas nulupkite (nebūtinai), supjaustykite plonais gabaliukais (aš pjausčiau su daržovių skustuku, tokiais plonesniais šiaudeliais per visą cukinijos plotį) ar griežinėliais.
  2. 2. Pomidorus nulupkite (nuplikinkite karštu vandeniu, subadykite, palaikykite šiek tiek ir tada pomidorai labai lengvai nusilupa - aišku jei tingite, pomidorų lupti nebūtina, bet man nepatinka jų odelės), supjaustykite griežinėliais.
  3. 3. Špinatus pakepinkite ant mažos ugnies keptuvėje su sviestu.
  4. 4. Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėle, supilkite bulvių krakmolą, išmaišykite.
  5. 5. Kepimo formą sutepkite sviestu, dėkite cukinijų sluoksnį, apibarstykite druska bei pipirais, užberkite itališkų prieskoninių žolelių mišinį, dalį tarkuoto sūrio, denkite pomidorų sluoksniu.
  6. 6. Vėl padenkite cukinijų sluoksniu, tada sudėkite špinatus, grūdėtąją varškę, vėl cukinijų sluoksniu, apibarstykite druska bei pipirais, užberkite itališkų prieskoninių žolelių mišinį, sūriu, dėkite pomidorų sluoksnį (jei liko dar daržovių, galima vėl kartoti sluoksnius kaip patinka), užpilkite kiaušinių plakiniu, sudėkite sūrį, jei jo dar liko.
  7. 7. Dėkite į įkaitintą iki 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-45 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo klafučio storio).
  8. vegetariška apkepėlė
  9. 8. Iškepusią apkepėlę išimkite iš orkaitės ir palikite kiek pravėsti kambario temperatūroje (maždaug 10-15 minučių). Skanaukite!
  10. patiekta pomidorų cukinijų apkepėlė
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau apkepėlių receptų rasite: Apkepėlių receptai.
Vegetariškas tako su baklažanais ir ožkų pieno sūriu
(1)
Kopūstų apkepas su daržovėmis
(15)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)
Keptas tofu sūris su saldžia bulve
(1)