Keptos baklažanų riekelės su pomidorais ir sūriu

2023-07-24 Autorius Vaida Kurpienė

Keptos baklažanų riekelės su pomidorais ir sūriu
Greitai paruošiamas ir išraiškingo skonio patiekalas - orkaitėje iškeptos baklažanų riekelės su pomidorais ir sūriu. Paruošti nesunku ir tikrai pavyks visiems. Nors mes šiaip su šeima mėgstamu labiausiai tuos patiekalus, kuriuose yra mėsos, šiame patiekale jos net nepasigedome. Valgėme tarsi nuostabų užkandį ir visi likome patenkinti. Būtinai paragaukite ir Jūs jau šiandien!

Ingredientai

    • baklažanai: 100 gramų
    • pomidorai: 1
    • svogūnai: 1
    • juodosios alyvuogės: 20 gramų
    • kietasis sūris: 15 gramų
    • mėlynasis pelėsinis sūris: 10 gramų (jei mėgstate; galima visai nedėti)
    • lydytas sviestas: 5 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: žiupsnelio
    • bazilikų lapeliai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną supjaustome riekelėmis, kad sudėjus atrodytų tarsi gėlė, kurios žiedlapiai liečiasi vieni su kitais.
  2. 2. Tuomet pabarstome druska ir paliekame mažiausiai 10 minučių pastovėti, kad pasišalintų kartumas.
  3. 3. Po to nusausiname.
  4. 4. Pomidorą, raudonąjį svogūną supjaustome griežinėliais, alyvuoges galite susmulkinti, galite dėti nesmulkintas.
  5. 5. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuojame, mėlynojo pelėsio sūrį sutrupiname stambiais trupiniais.
  6. 6. Lydytą sviestą pašildome ir įdedame susmulkintą česnaką, išmaišome. Šiuo sviestu patepame baklažano riekeles.
  7. 7. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir pakepame 10 minučių. Tada išimame.
  8. 8. Tuomet ant baklažano riekelių dėliojame pomidoro griežinėlius, svogūno žiedus, alyvuoges, barstome mėlynojo pelėsio sūrio trupinius ir tarkuotą kietąjį sūrį.
  9. 9. Vėl dedame kepti į orkaitę kol sūris išsilydys.
  10. 10. Iškeptą "picą" - baklažano griežinėlius pabarstome baziliko lapeliais. Skanaujame!
Tofu varškėčiai su cukinija
(1)