Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais

2022-06-15 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Tai itin populiarus kaukaziečių virtuvių receptas. Marinuoti burokėliai su kopūstais įprastai būna patiekiami prie įvairiiausių patiekalų, pvz., prie lobio sriubos.

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • rupi druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • juodieji pipirai: 10 grūdelių
    • lauro lapai: 1
    • 9% actas: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nelabai smulkiai supjaustome kopūstą.
  2. 2. Tada burokėlį nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba stambiai sutarkuojame.
  3. 3. Česnako skilteles nulupame ir smulkiai supjaustome.
  4. 4. Sumaišome kopūstą, burokėlį ir česnaką ir sudedame į sterilų trilitrinį stiklainį.
  5. 5. Visus marinatui skirtus ingredientus (išskyrus actą) sudedame į puodą ir verdame 10 minučių.
  6. 6. Po to įpilame actą ir užviriname.
  7. 7. Karštu marinatu atsargiai užpilame daržoves stiklainyje ir uždarome.
  8. 8. Leidžiame atvėsti ir padedame į šaldytuvą parai. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau marinuotų kopūstų receptų rasite: Marinuotų kopūstų receptai.

Aldona

Nerealiai patiko šis receptas. Ačiū, kad pasidalinote! :)
Atsakyti

Lina

Visai šeimynai patinka, skanumėlis...
Atsakyti