Kopūstų mišrainė žiemai su raudonosiomis paprikomis, morkomis ir svogūnais

2023-08-27 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų mišrainė žiemai su raudonosiomis paprikomis, morkomis ir svogūnais
Labai gardi kopūstų mišrainė žiemai su paprikomis, morkomis ir svogūnais. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių ir panašių patiekalų, kai nėra šviežių daržovių po ranka. Druskos bei cukraus kiekį reguliuojame pagal savo skonį.

Ingredientai

    • kopūstai: 2,5 kilogramo
    • raudonosios paprikos: 500 gramų
    • morkos: 500 gramų
    • svogūnai: 500 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • aliejus: 1 stiklinės (1 stiklinė - 200 ml.)
    • 9% actas: 1 stiklinės
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstus sutarkuojame arba supjaustome specialia tarka/peiliu.
  2. 2. Morkas sutarkuojame, paprikas ir svogūnus susmulkiname.
  3. 3. Tuomet viską sumaišome dubenyje, supilame likusius ingredientus bei gerai sumaigome rankomis, kad kopūstai suminkštėtų, išsiskirtų sultys.
  4. 4. Tada paruoštą mišrainę sudedame į stiklainius, gerai prigrūdame, kad neliktų oro tarpelių bei laikome vėsioje vietoje arba šaldytuve.
  5. 5. Laukiame žiemos ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Zita

Koks tobulas jos skonis. Tikrai super. :)
Atsakyti