Skaniausi marinuoti burokėliai su obuolių sultimis žiemai

2023-09-03 Autorius Visko po trupinėlį

Skaniausi marinuoti burokėliai su obuolių sultimis žiemai
Nežinau žmogaus, kuris nemėgtų marinuotų burokėlių su obuolių sultimis. Tas skonis yra fantastiškas. Daug metų eksperimentavau su įvairiausiais ingredientų kiekiais, kad žiemai atrasčiau patį geriausią receptą. Ir dabar jau keletas metų proporcijų visiškai nekeičiu, gaminu tik šitaip. Drąsiai dalinuosi savo pamėgtu receptu, kuris nenuvils. Imamės darbo jau dabar ir pradedam gaminti!

Ingredientai

    • burokėliai: 5 kilogramų
    • obuolių sultys: 1 litro
    • druska: 50 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • actas: 50 gramų
    • lauro lapai: ~10
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlius apiplaukite, užpilkite su šaltu vandeniu, virkite maždaug 30-40 minučių, kol tampa lengvai įduriami šakute. Virimo laikas priklausys nuo turimų burokėlių dydžio.
  2. 2. Vandenį nupilkite ir iškart užpilkite šaltu, kad odelė lengvai nusiluptų.
  3. 3. Tuomet sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  4. 4. Į puodą su verdančiomis obuolių sultimis dėkite sutarkuotus burokėlius, dėkite didelį šauktą druskos, šaukštą cukraus, lauro lapelius, pipirus ir 2 šaukštus acto.
  5. 5. Druskos reikėtų ragauti visiškai pagal skonį, nes yra saldesnių ir rūgštesnių burokėlių.
  6. 6. Užpylus burokėlius karštomis sultimis burokėliai per daug suverda.
  7. 7. Užvirinkite ir iškart dėkite į stiklainius. Skanaus!

Eglė

Pats geriausias receptas ir taškas. Taip skanu, kad skaniau ir būti negali!
Atsakyti

VOTALIJA

Niekad acto nepilu, jei darau su obuolių sultimis
Atsakyti

undefined

Ar dedate lauro lapų?
Atsakyti

Žinau

Kam actas, jei rūgščios obuolių sultys ir cukrus nereikalingas, nes burokėliai ir taip saldūs
Atsakyti