Lečo žiemai su ryžiais, pomidorais ir paprikomis

2020-09-01 Autorius oSkanu.lt

Lečo žiemai su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
Šis lečo/mišrainė/padažas (net nežinau kaip tiksliai gerai jį pavadinti) idealiai tiks kaip sriuba arba kaip garnyras arba tiesiog dėti į mėgstamus troškinius

Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas. 

Ryžius rekomenduočiau naudoti ilgagrūdžius.

Ingredientai

    • pomidorai: 6 kilogramų
    • saldžiosios paprikos: 2 kilogramų
    • morkos: 2 kilogramų
    • svogūnai: 2 kilogramų
    • ryžiai: 400 gramų (nevirtų svoris)
    • aliejus: 400 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų
    • česnakas: 8 skiltelių
    • druska: 6 šaukštų
    • juodieji pipirai: 4 šaukštelių
    • kvapieji pipirai: 2 šaukštelių
    • malti lauro lapai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
  2. 2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
  3. 3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
  4. 4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
  5. 5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
  6. 6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
  7. 7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
  8. 8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
  9. 9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
  10. 10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
  11. 11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Atsakinėjama į Komentarą

Saldžiarūgščiai burokėliai
(23)
Marinuoti agurkai su actu
(5)