Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir vištiena

2024-11-10 Autorius justina.paliusyte

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir vištiena
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir vištiena - šie pikantiški sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir vištiena yra lengvas, gardus užkandis. Krepšelių įdaras pasižymi minkštumu, subtiliu vištienos skoniu, kuris puikiai dera su švelnia varške, fermentiniu sūriu ir aromatingais krapais. Česnakas ir majonezas praturtina skonį, suteikdami užkandžiams šiek tiek aštrumo ir kremiškumo. Šie krepšeliai tinka tiek šilti, tiek atvėsę, o jų traški išorė ir sultingas įdaras idealiai tinka vaišėms ar užkandžiams prie stalo.

Redaktorės Vaidos komentaras - krepšelių įdarui paruošti galite rinktis savo mėgstamą, kitokį sūrį. Svarbu sūris būtų gerai besilydantis. Labai šiam įdarui tiktų ir smulkiai pjaustyti marinuoti agurkėliai ar smulkinta paprika. 

Ingredientai

    • Varškė:  180 g (pusriebė)
    • Vištienos filė: 75 g
    • Česnakai: skiltelė
    • Krapai: šiek tiek
    • Fermentinio sūris: saujelė (tarkuoto)
    • Majonezas: 2 valg. š. (mažesnio riebumo) 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Sluoksniuota tešla

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti varškę, smulkiai pjaustytą vištienos filė ir kapotus krapus.
  2. 2. Įspausti česnako skiltelę, sudėti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.
  3. 3. Viską pagardinti majonezu, druska ir pipirais. Gerai išmaišyti.
  4. 4. Sluoksniuotą tešlą atšildyti kambario temperatūroje ant miltais pabarstyto stalviršio.
  5. 5. Atšilusią tešlą šiek tiek pakočioti ir stikline išpjauti norimo dydžio apskritimus ir iš jų, tiesiog pirštais, formuoti neaukštus krepšelius.
  6. 6. Kepimo skardą patepti truputėliu riebalų, kad kepdami pyragėliai nepriliptų.
  7. 7. Išdėlioti suformuotus tešlos krepšelius ir įdėti šiek tiek įdaro.
  8. 8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti pyragėlius maždaug 15 min. (stebėti, kad nesudegtų. Tikslus kepimo laikas gali skirtis).
  9. 9. Patiekiant galima apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir vištiena
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsakinėjama į Komentarą

Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)
Tacos su faršu - tradicinis meksikietiškas receptas
(2)