Vištienos plovas su daržovėmis, džiovintomis slyvomis ir ciberžole

2023-08-24 Autorius oSkanu.lt

Vištienos plovas su daržovėmis, džiovintomis slyvomis ir ciberžole
Šio vištienos plovo idėją nusižiūrėjau reklaminiame receptų žurnale ir gavosi labai vykęs patiekalas - visiems kas ragavo itin patiko. Be to, man buvo atradimas, kad čia puikiai tinka ciberžolės - prieskoniai ilgai gulėję mano lentynoje, niekaip nerasdavę sau pritaikymo. Dar man begaminant norėjosi šiek tiek pridėti kokio saldumo, tai yra saldžiarūgščio skonio (gal aš čia vaikystėje buvau per daug pripratusi prie įvairiausių valgyklinių plovų, kuriuos neretai pagardindavo kečupu), bet susilaikiau nepridėjusi cukraus ar kitų saldiklių - lengvą saldumą jam suteikė džiovintos slyvos, o vėliau tikrai nieko ir netrūko. Tad drąsiai rekomenduoju ir Jums šį fantastišką plovą su vištiena. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo
    • ilgagrūdžių ryžių: 400 gramų
    • morkų: 2
    • svogūnų: 2
    • česnako: 4 skiltelių
    • džiovintų slyvų: 10
    • augalinio aliejaus: 100 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltų saldžiųjų ir aitriųjų paprikų
    • ciberžolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • vištienos prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
    • krapų / petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius perplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, įdėkite šaukštelį druskos ir palikite mažiausiai valandai išmirkti.
  2. 2. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir įtrinkite vištienos prieskoniais.
  3. 3. Džiovintas slyvas perplaukite ir užpilkite šiltu vandeniu, kad išbrinktų.
  4. 4. Supjaustykite svogūnus ir morkas.
  5. 5. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite daržoves iki auksinės spalvos.
  6. 6. Pagardinkite druska, pipirais, maltomis paprikomis ir ciberžolėmis.
  7. 7. Išmaišykite ir tuomet sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite maždaug 7 minutes - kol jie pasidengs auksine plutele.
  8. 8. Suberkite kapotus žalumynus, ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite praplautus ryžius, bet jų nesumaišykite su daržovėmis.
  9. 9. Užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad jo būtų 2 centimetrai virš ryžių sluoksnio (vandenį pilkite atsargiai, pamažu, palei puodo sienelę).
  10. 10. Įkiškite į ryžius nuluptas česnako skilteles ir džiovintas slyvas. Virkite ant labai mažos kaitros be dangčio, kol visas vanduo išgaruos.
  11. 11. Po to uždenkite dangtį ir troškinkite dar apie 20 minučių.
  12. 12. Nukelkite nuo kaitros, atsargiai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
  13. 13. Patiekite ir skanaukite!
  14. 14. Rekomendacija: Daugiau vištienos plovo receptų rasite: Vištienos plovo receptai.

Raimondas Sturonas

Ne plovaS, o ryžių košė. :)
Atsakyti