Kepti boliviški vištienos sparneliai su Coca-Cola, rudu cukrumi ir soja

2025-02-26 Autorius oSkanu.lt

Kepti boliviški vištienos sparneliai su Coca-Cola, rudu cukrumi ir soja
Šiandien pristatau jums nepaprastai skanų ir išskirtinį patiekalą – boliviškus vištienos sparnelius, marinuotus Coca-Cola, rudu cukrumi ir sojų padažu. Šis receptas atkeliavo iš Pietų Amerikos virtuvės ir jau seniai užkariavo daugelio širdis visame pasaulyje. Sparnelius gaubia karamelizuotas, saldžiai aštrus padažas, kuris suteikia mėsai neįtikėtinai turtingą skonį. Tobulas derinys tiems, kurie mėgsta saldžiarūgščius skonius ir nori nustebinti savo artimuosius neįprastu patiekalu. Šie sparneliai puikiai tinka tiek kasdieniniams pietums, tiek šventiniam stalui ar savaitgalio piknikui. Lipnūs, kvapnūs ir nepaprastai gardūs – jie tikrai neliks nepastebėti! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos sparnelių galite naudoti vištienos šlauneles arba vištieną be kaulų, tik tuomet reikės pakoreguoti kepimo laiką.
  • Jei neturite Coca-Cola, galima naudoti Pepsi arba bet kokią kitą kolos rūšies gėrimą, net ir be cukraus versiją.
  • Rudąjį cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba agavos sirupu, tačiau tuomet patiekalas įgaus šiek tiek kitokį skonį.
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu arba kokosų aminos.
  • Norėdami patiekalui suteikti aštresnį skonį, galite įdėti šiek tiek čili pipirų arba aitriųjų paprikų.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Marinuojant sparnelius, rekomenduojama juos dėti į sandarų maišelį arba dubenį su dangčiu ir bent kelis kartus apversti, kad visi sparneliukai vienodai įsigertų marinatą.
  • Prieš kepant orkaitėje, sparnelius patartina išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu – taip jie tolygiau apskrus.
  • Jei mėgstate traškesnę odele, paskutines 5 minutes kepkite įjungę grilio funkciją.
  • Norėdami, kad padažas būtų dar tirštesnis, galite įdėti šiek tiek daugiau krakmolo.
  • Patiekalą rekomenduojama patiekti su šviežiomis daržovėmis arba keptomis fri bulvytėmis orkaitėje, kurie puikiai papildys saldžiarūgštį sparnelių skonį.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    Marinatas:
    • "Coca - cola" gėrimo: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sudedamąsias marinato dalis sumaišykite bei juo užpilkite vištų sparnelius. Patariama marinuot per naktį, bet užtenka ir 5-6 valandas.
  2. 2. Tuomet sudėkite į skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tada likusį marinatą supilkite į nedidelę keptuvę bei pakaitinkite ant silpnos ugnies. Vandenyje išmaišykite krakmolą, supilkite į marinatą bei maišykite kol sutirštės.
  4. 4. Nukelkite padažą nuo ugnies bei juo aptepkite iš orkaitės ištrauktus sparnelius.
  5. 5. Galiausiai apteptus sparnelius dar maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje, kol jie pasidengs karamele.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Vištiena pomidorų ir paprikų padaže
(1)
Asian loaded fries - keptos bulvytės su traškia vištiena ir tofu
(1)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)
Vištienos iešmeliai su ananasu ir BBQ padažu
(1)