Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai su soja ir medumi

2018-08-16 Autorius oSkanu.lt

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai su soja ir medumi

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
    • sojos padažas: 3 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų
    • česnakas: 5 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • vištienos prieskoniai
    • aliejus: kelių šaukštų
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos sparnelius pagardinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais, įspauskite dvi skilteles česnako, palikite mažiausiai kelias valandas pasimarinuoti.
  2. 2. Po to sparnelius sudėkite į kepimo indą, pilkite stiklinę vandens bei keletą šaukštų aliejaus. Kepkite kol vištienos sparneliai iškeps. Nupilkite vandenį bei dėkite kepimo indą atgal į orkaitę. Toliau kepkite, kol sparneliai gerai apskrus.
  3. 3. Paskui indelyje sumaišykite soją su medumi. Apskrudusius vištos sparnelius aptepkite sojos/medaus padažu, ant viršaus užspauskite likusį česnaką bei kepkite dar maždaug 5 minutes. Skanaukite!
  4. 4. Pastebėjimas: Sparneliai gaunasi lipnūs bei nepakartojamai gardūs !
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos sparnelių rasite: Vištienos sparneliai.
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Laukiniai ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
(7)
Salotos su grilio vištiena ir jogurtiniu padažu
(1)
Kreminė vištiena su grybais
(5)