Tikrai labai mėgstu pačius įvairiausius vištienos patiekalus. Dažnai galvoju pasigaminti kažką tokio, ko dar nesu gaminusi ir tokiu būdu nustebinti visą savo šeimą. Šį kartą paruošiau vištienos suktinukus su kumpio ir mocarelos sūrio įdaru. Fantastiškai geras derinys. Iškepti suktinukai gaunasi minkšti ir sultingi, taip pat su traškia plutele.
Rekomenduoju paruošti tokius vištienos suktinukus savo šios dienos vakarienei ir net neabejoju, kad jie jums patiks.
vištienos krūtinėlės: 1-2 (priklausomai nuo dydžio, aš naudojau vieną didelę ir gavosi 4 suktinukai)
mocarelos sūris: 220 gramų
kumpinė dešra: 5-6 riekelių
vištienos prieskoniai
česnako granulės
druska
pipirų (nėra būtina)
miltai: 2 valgomųjų šaukštų
kiaušiniai: 1
džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
smulkintos petražolės
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę išilgai perpjauname į 4 dalis.
2. Kiekvieną dalį pakočiojame (tai yra paploniname) kočėlo pagalba, uždėję ant krūtinėlės maistinio popieriaus.
3. Kiekvieną vištienos gabaliuką pagardiname prieskoniais ir druska.
4. Tuomet ant viršaus uždedame plonais griežinėliais supjaustytos kumpinės dešros, paskui griežinėliais supjaustyto mocarelos sūrio bei užbarstome petražolių.
5. Paruoštus vištienos gabalėlius su įdaru susukame.
6. Kiekvieną suktinuką apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose.
7. Po to į kepimo indą sudedame suktinukus bei ant jų užpilame šiek tiek aliejaus.
8. Suktinukus kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
9. Skanaujame su mėgstamu garnyru ir/ar šviežiomis daržovėmis.
Ana
Nerealus receptas. Kuris tiks ne tik kasdieniams šeimos pietums, bet ir patiekdami ji ant šventinio stalo, tikrai sulauksite komplimentų;)
Atsakyti
Ana
Atsakyti