Tai labai neįprastas būdas iškepti viščiuką, bet itin šaunus bei įdomus. Ant stalo patiektas viščiukas atrodo tikrai išskirtinai. Be to, kas labai džiugina vištiena gaunasi itin sultinga bei labai skani.
1. Iš pradžių garstyčias, medų, česnako skilteles, aliejų, čiobrelius, druską ir pipirus sutriname virtuviniu kombainu bei šiuo mišiniu aptepame visą viščiuką.
2. Paliekame viščiuką šaldytuve mažiausiai 12 valandų pasimarinuoti.
3. Po to šiaudus pamirkome karštame vandenyje bei nuplauname.
4. Sudedame į kepimo skardą, ant viršaus uždedame viščiuką bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių arba tol, kol iškeps. Jeigu viščiukas apskrus greičiau, uždengiame jį su folija. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Šį kartą mišinio su kuriuo reikia aptepti kombainu netryniau, o tiesiog išmaišiau.
6. Rekomendacija: Daugiau viščkio paruošimo receptų rasite: Viščiuko receptai.