Apelsinų sultyse troškinta vištiena

2024-12-11 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Apelsinų sultyse troškinta vištiena
Apelsinų sultyse troškinta vištiena – tai patiekalas, kuris sujungia švelnią vištienos mėsą su gaiviu apelsinų skoniu, suteikdamas nepakartojamą skonio harmoniją. Šis derinys ne tik džiugina gomurį, bet ir primena saulėtus Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalus. Troškinant vištieną apelsinų sultyse, mėsa tampa itin minkšta ir sultinga, o subtilūs prieskoniai papildo bendrą skonio paletę.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos kumpeliai: vietoj jų galite naudoti vištienos šlauneles arba vištienos krūtinėlę.
  • Brendis: galima pakeisti sausu baltuoju vynu arba obuolių sultimis, jei norite išvengti alkoholio.
  • Medus: tinka ir klevų sirupas arba agavų nektaras.
  • Čili pipiriukas: jei nemėgstate aštrumo, galite jo nenaudoti arba pakeisti saldžiąja paprika.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: vištieną marinuokite bent kelias valandas, o geriausia – per naktį, kad mėsa įgautų daugiau skonio.
  • Kepimas: prieš troškinant, vištieną apkepkite iki auksinės spalvos – tai padės išlaikyti sultingumą ir suteiks papildomo skonio.
  • Padažo tirštinimas: jei norite tirštesnio padažo, prieš troškinimo pabaigą atidenkite puodą ir leiskite skysčiui šiek tiek nugaruoti.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Vištienos kumpeliai: 6 vnt.
    • Apelsinai: 2 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Medus: 2 šaukštai
    • Brendis: 50 ml
    • Rozmarinas: 2 šakelės
    • Švieži lauro lapai: 2 vnt.
    • Čili pipiriukas: 1 vnt.
    • Džiovintas raudonėlis (oreganas): 1 šaukštelis
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Sviestas: 1 šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinavimas: Pusę apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su šlakeliu brendžio, druska, pipirais, džiovintu raudonėliu, smulkintu čili pipiru ir medumi.
  2. 2. Gautu marinatu gausiai įtrinkite vištienos kumpelius.
  3. 3. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kad mėsa pasimarinuotų mažiausiai kelias valandas, o dar geriau – per visą naktį.
  4. 4. Paruošimas: Įkaitinkite ketaus puodą ir įdėkite nedidelį gabaliuką sviesto. Sudėkite vištieną oda į apačią ir trumpai apkepkite, kol oda įgaus auksinį atspalvį.
  5. 5. Išimkite vištieną iš puodo ir pašalinkite susikaupusius riebalus.
  6. 6. Svogūnų troškinimas: Į tą patį puodą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną.
  7. 7. Maišydami pakepinkite, kol jis taps skaidrus. Supilkite likusių apelsinų sultis, kad svogūnai gerai įsigertų skonio.
  8. 8. Troškinimas orkaitėje: Sudėkite vištieną atgal į puodą, o ant viršaus uždėkite šviežias rozmarino šakeles ir keletą lauro lapų. Uždengę puodą, įstatykite jį į iki 170 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.
  9. 9. Apdailos kepimas: Išimkite puodą iš orkaitės, nuimkite dangtį ir įjunkite orkaitės grilio funkciją. Vištieną trumpai paskrudinkite iš abiejų pusių, kol ji įgaus traškią, auksinę plutelę.
  10. 10. Patiekimas: Troškintą vištieną patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Mėgaukitės patiekalo subtiliu skoniu ir aromatu!
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)
Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais
(5)
Salotos su grilio vištiena ir jogurtiniu padažu
(1)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)
Tortilijų kesadilijos su vištiena ir sūriu
(1)