Koldūnai su daržovių ir grietinėlės padažu🥟

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Koldūnai su daržovių ir grietinėlės padažu🥟
Koldūnai su daržovių ir grietinėlės padažu - tai autentiškas lietuviškas patiekalas su azijietišku prieskoniu. Šis tobulas derinys tarp tradicinių koldūnų ir švelnaus, kreminio daržovių padažo suteiks jūsų pietums ar vakarienei ypatingo skonio. Koldūnai, pagaminti iš šaldytos wonton tešlos ir skanaus mėsos įdaro, puikiai dera su švelniu daržovių ir grietinėlės padažu, kuris suteikia patiekalui gaivumo ir sotumo.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Koldūnų įdarui vietoj maltos kiaulienos galite naudoti maltą jautieną, vištieną arba net kalakutieną. Vegetariškam variantui tinka smulkiai sukapoti grybai su varške. 
  • Prieskonių mišinį galima keisti pagal skonį - krapai, rozmarinai ar čiobreliai taip pat puikiai tiks. 
  • Padažui galima rinktis vietoje grietinėlės - kokosų pieną arba natūralų jogurtą. Cukinijas galima pakeisti baklažanais, morkomis arba saldžiaisiais pipirais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant koldūnus, svarbu nepervirinti jų - 15 minučių garuose yra optimalus laikas. Jei norite, kad koldūnai būtų traškesni, po virimo galite juos trumpai apkepti keptuvėje su trupučiu sviesto. Padažui rekomenduojama rinktis prinokusius pomidorus, nes jie suteiks daugiau skonio. Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti čili pipirų arba aitriosios paprikos. 

Ingredientai

    Koldūnams: 
    • Wonton šaldytos koldūnų tešlos: 500 g
    • Maltos kiaulienos: 400 g
    • Petražolių: 30 g
    • Bazilikų: 20 g
    • Svogūnų laiškų: 50 g
    • Imbiero: 15 g
    • Druskos: 5 g
    • Pipirų: pagal skonį
    • Persilado: 5 g
    Padažui:
    • Svogūno: 1 vidutinio dydžio
    • Pomidorų: 2 vidutinio dydžio
    • Cukinijos: ⅓ vieneto
    • Grietinėlės: 50 ml
    • Alyvuogių aliejaus: 30 ml
    • Druskos: pagal skonį
    • Pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite koldūnų įdarą. Sumaišykite maltą kiaulieną su smulkiai supjaustytais žalumynais (petražolėmis, baziliku ir svogūnų laiškais) santykiu 1:1.
  2. 2. Įdėkite smulkiai sukapotą imbierą, įberkite druskos, pipirų ir persilado pagal skonį. Viską gerai išmaišote, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. 3. Iš šaldiklio išimkite wonton tešlą ir leiskite jai šiek tiek atšilti, kad būtų lengviau dirbti.
  4. 4. Tešlą išklojus ant paviršiaus, dėsite po šaukštelį paruošto įdaro į kiekvieną tešlos kvadratėlį.
  5. 5. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir sulenkite, formuodami norimą koldūnų formą. Kraštus stipriai užspauskite, kad gaminant neišsiskirtų.
  6. 6. Paruoštus koldūnus sudėkite į garų puodą, uždengtą dangčiu, ir gardžiai virkite garuose 15 minučių.
  7. 7. Kol koldūnai verda, būtina paruošti padažą. Svogūną smulkiai supjaustote kubeliais.
  8. 8. Pomidorus ir cukiniją taip pat supjaustote nedideliais gabalėliais.
  9. 9. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną. Pakepinkite, kol jis taps permatomas.
  10. 10. Į keptuvę dėsite pomidorus ir cukiniją. Viską kartu kepsite, kol daržovės suminkštės.
  11. 11. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  12. 12. Galiausiai supilsite grietinėlę ir viską kaitinsite dar 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
  13. 13. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
  14. 14. Naudodami rankinį blenderį, suplaksite visą mišinį iki vientisos, kreminės konsistencijos.
  15. 15. Išvirtus koldūnus išdėliokite lėkštėse ir apipilkite paruoštu daržovių ir grietinėlės padažu.
  16. 16. Patiekite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą