Paprastas kiaulienos guliašas su morkomis ir pomidorų padažu

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Paprastas kiaulienos guliašas su morkomis ir pomidorų padažu
Šiandien parodysiu Jums kaip aš gaminu paprastą kiaulienos guliašą su morkomis ir pomidorų padažu, kai noriu sau ir vyrui paruošti skanią vakarienę. Kartais labai mėgstu tokius receptus, kuriems reikia paprasčiausių ingredientų, o šis būtent toks, dažnai juos visus turiu iškart savo virtuvėje. O jei ne, tai artimiausioje parduotuvėje randu labai lengvai. Gamintas jau daugybę kartų ir visada pavykstantis. Šiandien atėjo ir Jūsų eilė jį išmėginti! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kiauliena: galite pakeisti jautiena, vištiena ar net kalakutiena. Jei norite vegetariško varianto, pabandykite su kietais grybais kaip baravykai ar pievagrybiai.
  • Morkos: galite naudoti pastarnokus, salierus ar net moliūgą.
  • Pomidorų padažas: tinka ir konservuoti pomidorai, pomidorų pasta ar net šviežių pomidorų tyrė.
  • Pienas: galite pakeisti grietinėle, grietine ar net kokosų pienu, jei norite išgauti kitokį skonį.
  • Miltai: tinka ir kukurūzų krakmolas, bulvių krakmolas ar net avižiniai miltai.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaulieną geriausia rinktis iš sprandinės ar mentės dalies, nes šios dalys turi optimalų riebalų kiekį, todėl guliašas bus sultingesnis.
  • Jei norite, kad mėsa būtų ypatingai minkšta, prieš gaminimą galite ją marinuoti su šlakeliu vyno acto arba citrinos sulčių.
  • Troškinkite mėsą ant žemos ugnies ilgesnį laiką - taip ji taps minkštesnė ir skanesnė.
  • Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite įdėti šiek tiek daugiau miltų arba prieš baigdami gaminti, pavirti padažą ant vidutinės ugnies be dangčio, kad išgaruotų dalis skysčio.
  • Prieskonius geriausia dėti pamažu ir nuolat ragauti - taip lengviau kontroliuoti patiekalo skonį.

Ingredientai

    • kiaulienos: 1 kilogramo
    • aliejaus: 1 šaukšto
    • mėgstamų prieskonių (maltų ir nemaltų pipirų, mėsos prieskonių lauro lapų)
    • druskos
    • morkų: 2
    • sviesto: 1 šaukšto
    • miltų: 1 šaukšto
    • pieno: 1 stiklinės
    • pomidorų padažo: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • vandens

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą susmulkiname nedideliais gabalėliais, sudedame į keptuvę, užpilame su vandeniu, kad apsemtų, šaukštą aliejaus bei troškiname.
  2. 2. Troškinį papipiriname, padruskiname, įdedame po porą lauro lapų bei nemaltų pipirų, pagardiname mėsos prieskoniais.
  3. 3. Tuomet atskiroje keptuvėje su sviestu, šiek tiek vandens bei žiupsneliu druskos patroškiname rupiai sutarkuotas morkas.
  4. 4. Ištroškintas morkas sukrečiame į mėsos troškinį, išmaišome, užpilame pienu su jame išmaišytais miltais ir pomidorų padažu.
  5. 5. Pakaitiname maišydami, kol padažas sutirštės.
  6. 6. Rekomenduojame patiekti su bulvėmis arba bulvių koše. Skanaujame!
Paprastas kiaulienos guliašas su morkomis ir pomidorų padažu

Nomeda

Naudingas
(0)
Labai skanu
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Velingtono kepsnys
(3)