Autorius apie receptą
Tikriausiai kaip paruošti mėsos kukulius žino visi, bet kartais juos galima paruošti taip, kad pasijaustum tarsi gerame restorane. Ir visa paslaptis būna labai skaniame padaže. Tad šiandien Jums vieną iš tokių variantų ir parodysiu. Beje didžiausias pliusas tas, kad visą patiekalą pabaigsime troškinti orkaitėje, todėl ilgai sukiotis virtuvėje neteks. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos Vietoje įprasto pomidorų padažo galite naudoti naminį pomidorų padažą, pomidorų pastą (sumaišytą su trupučiu vandens) arba net smulkintus konservuotus pomidorus. Jei neturite grietinės, ją galima pakeisti graikišku jogurtu arba riebiu natūraliu jogurtu.
Ryžius galima pakeisti bulguru, kuskusu ar net smulkiai sutrintomis avižinėmis kruopomis, jei norite eksperimentuoti su tekstūra ir skoniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svarbiausias šio patiekalo elementas - tinkamai paruoštas padažas. Įsitikinkite, kad miltai gerai išsimaišė ir neliko gumuliukų. Jei padažas per tirštas, drąsiai įpilkite dar šiek tiek vandens.
- Formuojant kukulius, sušlapinkite rankas vandeniu - taip faršas mažiau lips prie pirštų ir kukuliai bus gražesnės formos.
- Kepimo metu stebėkite orkaitę - skirtingos orkaitės kaista nevienodai, todėl kepimo laikas gali šiek tiek skirtis.
- Jei norite dar sodresnio skonio, į faršą galite įmaišyti šiek tiek smulkintų džiovintų grybų arba tarkuoto kietojo sūrio.
Atsiliepimai
Jolita Vaičiūnienė
Atsakyti
vanda
Atsakyti
O Vanda
Mama
Atsakyti
Brigita
Astra
Atsakyti