Tikriausiai kaip paruošti mėsos kukulius žino visi, bet kartais juos galima paruošti taip, kad pasijaustum tarsi gerame restorane. Ir visa paslaptis būna labai skaniame padaže. Tad šiandien Jums vieną iš tokių variantų ir parodysiu. Beje didžiausias pliusas tas, kad visą patiekalą pabaigsime troškinti orkaitėje, todėl ilgai sukiotis virtuvėje neteks. :)
1. Iš pradžių išvirkite ryžius (jų nepervirkite, nes jie dar kartu su mėsyte troškinsis orkaitėje), atvėsinkite.
2. Tada pakepinkite sutarkuotas morkas ir svogūnus ant sviesto, atvėsinkite.
3. Faršą sumaišykite su pasirinktais prieskoniais (taip pat druska ir pipiriukais), pakepintais svogūnais, morkomis, išvirtais ryžiais ir majonezu.
4. Iš gautos masės formuokite kukuliukus maždaug kiaušinio dydžio.
5. Padažas: Pomidorų padažą sumaišykite su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilkite vandenį ir viską gerai permaišykite, sudėkite prieskonines žoleles.
6. Pilkite truputį paruošto padažo, kad pasidengtų kepimo formos dugnas, sudėkite prieš tai suformuotos mėsos kukulius, apliekite likusiu padažu. Jei padažo nesigavo pakankamai, kad mėsos kukulių 2/3 būtų apsemtos, pripilkite dar truputį vandens.
7. Po to uždengę dangčiu arba folija kepkite maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
8. Iki kepimo pabaigos likus apie 10 minučių dangtį ar foliją atidenkite, kad paskrustų.
9. Skanaukite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis (arba daržovių salotomis)!
Jolita Vaičiūnienė
Nesudėtingas receptukas ir puikus rezultatas 👏
Atsakyti
vanda
o butinai juos orkaiteja kepti ar galima keptuveja
Atsakyti
O Vanda
Būtina orkaitejė, ponia Vanda
Mama
Ne kepiau orkaitėje ir žymiai skanesni gavosi. =) tai tikrai nebūtina. Darykite kaip jums geriau atrodo. O ne tai kas ką pasakė.
Atsakyti
Brigita
Jei nekepei,is kur zinai kad skaniau gavos😂
Astra
Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu! :)
Atsakyti
Jolita Vaičiūnienė
Atsakyti
vanda
Atsakyti
O Vanda
Mama
Atsakyti
Brigita
Astra
Atsakyti