Barankos su faršu ir sūriu

2024-10-09 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Barankos su faršu ir sūriu
Šios arbatinės barankyčių užkandėlės su kiaulienos faršu – tai paprastas, bet gardus patiekalas. Pamirkytos barankytės tampa minkštesnės ir tobulai dera su sultingu kiaulienos įdaru. Ant viršaus uždedamas majonezas ir sūris, kurie suteikia kremiškumo bei traškios plutelės kepant orkaitėje. Vos per 20 minučių paruošiamas užkandis gali būti patiekiamas kaip lengvas patiekalas vakarienei ar prie arbatos puodelio, kai norisi šilto ir gardaus kąsnio.

Redaktorės Vaidos komentaras - nemirkykite riestainiukų per ilgai, kad neištižtų. Mėsą gardinkite pagal tai, kokią ją labiausiai mėgstate. Naudokite įvairiausius prieskonius, priedus, kitokį sūrį. Pritaikykite patiekalą sau. 

Gardžiausi ka tik iškepti riestainiai, tačiau tikrai galima valgyti ir kaip šaltą užkandį, puikus pasirinkimas draugų susibūrimui. 

Ingredientai

    • Maži riestainiai: pakuotė (200 g)
    • Vanduo: riestainiams pamirkyti
    • Malta mėsa: 300 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Svogūnas:  1 vnt. (nedidelis)
    • Raudonėliai: 1 arb. š.
    • Majonezas: šiek tiek (aptepti faršą)
    • Fermentinis sūris: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Riestainius minutę ar dvi pamirkyti vandenyje ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  2. 2. Dubenyje sumaišyti maltą mėsą, labai smulkiai pjaustytą svogūną, prieskonius ir kiaušinį. Paruoštu mėsos mišiniu įdaryti riestainius.
  3. 3. Mėsos viršų aptepti majonezu ir apibarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio.
  4. 4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir įdarytus riestainius kepti apie 20 min.
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Malta mėsa - maltinukai tešlos krepšeliuose
(2)
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)