Makaronai su shiitake grybais

2024-10-17 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Makaronai su shiitake grybais
Shiitake grybai – tai ne tik skanus, bet ir itin naudingas ingredientas, kurio istorija siekia senovės Rytų mediciną. Šie grybai yra puikus vitamino D šaltinis, kuris padeda palaikyti stiprius kaulus ir stiprinti imuninę sistemą. Taip pat jie turi antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais ir gali sumažinti uždegimus. Be to, shiitake grybai turi mažai kalorijų, tad jie yra puikus pasirinkimas žmonėms, norintiems palaikyti sveiką kūno svorį.

Makaronai, ypač pilno grūdo ar be gliuteno variantai, suteikia energijos ilgiau ir padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Šiame recepte gausu ir kitų sveikų ingredientų, tokių kaip česnakai ir svogūnai, kurie pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis.

Svarbu pažymėti, kad sojos padažas suteikia ne tik sūrų skonį, bet ir daugybę aminorūgščių, kurios būtinos organizmo atsinaujinimui. Šio recepto unikalumas slypi ir riešutų svieste, kuris suteikia kremiškumo ir praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais bei baltymais.

Galimos ingredientų alternatyvos


Patiekalo gaminimo patarimai

Kad shiitake grybai būtų ypatingai traškūs, juos galima prieš dedant į keptuvę šiek tiek pasūdyti ir palikti kelioms minutėms stovėti. Tai padės išgaruoti drėgmei ir grybai kepimo metu nebus vandeningi.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Privalumai: Šis patiekalas turi daug vitaminų ir mineralų, ypač dėl shiitake grybų ir svogūnų. Sojos padažas suteikia aminorūgščių, o riešutų sviestas - sveikųjų riebalų.

Trūkumai: Didesnis druskos kiekis dėl sojos padažo, todėl žmonėms, turintiems aukštą kraujo spaudimą, rekomenduojama naudoti mažiau sūrų sojos padažo variantą.
Reklama

Kalorijos

  • Iš viso: 620 kcal
  • Porcijoje: 310 kcal 

Ingredientai

    • Shiitake grybai: 100g
    • Makaronai: 50g
    • Svogūnas: 1 vnt
    • Svogūnų laiškai: keletas
    • Sezamo sėklos: žiupsnelis
    • Česnako skiltelės: 4 vnt
    • Sviestas: kepimui
    • Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt
    Padažui:
    • Ryžių actas: 2 v.š
    • Sojos padažas: 3 v.š
    • Tirštas sojos padažas: 2 v.š
    • Medus: 2 v.š
    • Riešutų sviestas: 2 v.š
    • Imbieras: nedidelis gabalėlis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grybus nuvalote ir supjaustote juos smulkiais gabaliukais.
  2. 2. Svogūną ir česnaką smulkinate, tada keptuvėje ant sviesto juos kepinate, kol suminkštėja ir pradeda kvepėti.
  3. 3. Į keptuvę sudedate paruoštus grybus ir maišant kepinate, kol jie pradeda šiek tiek auksuotis.
  4. 4. Tuo tarpu išverdate makaronus daržovių sultinyje, kol jie tampa al dente.
  5. 5. Į keptuvę su grybais supilate padažą, kuris susideda iš ryžių acto, sojos padažo, tiršto sojos padažo, medaus, riešutų sviesto ir tarkuoto imbiero.
  6. 6. Į padažą sudedate išvirtus makaronus ir viską gerai išmaišote.
  7. 7. Patiekiate, apibarstote svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
  8. 8. Santrauka: Šis makaronų su shiitake grybais patiekalas yra maistingas ir greitai paruošiamas. Jo ingredientai prisotina organizmą vitaminais, mineralais ir sveikaisiais riebalais, tuo pačiu užtikrindami sotumo jausmą. Tinka ne tik pietums, bet ir vakarienei, kai norisi kažko lengvo, tačiau maistingo.
Makaronai su shiitake grybais
Makaronai su shiitake grybais
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)