Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu

2024-11-13 Autorius justina.paliusyte

Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu - šis pikantiškas vištienos patiekalas su dviejų rūšių padažais yra idealus pasirinkimas mėgstantiems derinti skonius. Traški orkaitėje kepta vištiena padengta aromatingu medaus, pomidorų ir aštraus padažo mišiniu, kuris suteikia intensyvų, saldžiarūgštį skonį. Mėsai išryškinti papildomai pateikiamas pelėsinio sūrio padažas – kreminis, turtingo skonio ir puikiai derantis prie vištienos, sukuriantis subtilų kontrastą. Šis patiekalas gali būti patiekiamas su traškiomis daržovių lazdelėmis, kurios praturtina visą valgymo patirtį šviežumu ir spalva.

Redaktorės Vaidos komentaras - toks patiekalas yra puikus pasirinkimas kai reikia pamaitinti minią. Darbo nėra daug, o paruošto maisto kiekis didelis. Jeigu nemėgstate pelėsinio sūrio, vietoj jo galima patiekti česnakinį jogurto su majonezu padažą. 

Ingredientai

    • Sparnelių vidinės dalys: 1 kg
    • Aliejus: 4 valg. š.
    • Maltos česnako granulės: 2 arb. š.
    • Malta rūkyta paprika: 2 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai pagal skonį
    • Miltai: 3 valg. š.
    Mėsos padažui :
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Pomidorų padažas: 2 valg. š.
    • Aštrus padažas: 2 valg. š.
    • Medus: 1 valg. š.
    Sūrio padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 50 g
    • Majonezas: 50 g
    • Smulkintas pelėsinis sūris: 50 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai pagal skonį
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Citrinos sultys: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsą sudėti į didesnį dubenį, suberti visus prieskonius, aliejų, gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pasimarinuoti (bent 20 min.)
  2. 2. Tuomet ant vištienos berti miltus ir gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidentų.
  3. 3. Vištieną išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, ir dėti kepti į iki 200 C temperatūros įkaitintą orkaitę apie 30 min.
  4. 4. Kol mėsa kepa, mėsos padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti medų, pomidorų ir aštrųjį padažus. Pakaitinti kelias minutes.
  5. 5. Pelėsinio sūrio padažui visus skirtus ingredientus sudėti į didesnį dubenį, įspausti česnako ir viską gerai išmaišyti.
  6. 6. Iškepusią mėsą sumaišyti dubenyje su paruoštu mėsos padažu.
  7. 7. Vištieną patiekti su pelėsinio sūrio padažu ir daržovių lazdelėmis (jeigu norisi).
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
Receptų autorė justina.paliusyte
Kepta višta ant stiklainio
(4)
Vištienos užkepėlė su daržovėmis
(75)
Skaniausia apelsininė vištiena
(5)
Tortilijos suktinukas su vištiena ir žalumynais
(1)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)