Šiek tiek noriu papasakoti apie apie Turkijos virtuvę. Koks pats populiariausias pasaulyje turkiškas patiekalas tikriausiai atsakytų net ir vaikas. Žinoma tai yra kebabas. Panašu, kad ir mėgsta jį visi - ir vaikai, ir suaugusieji. Galiu teigti, kad gauti skanų kebabą tikrai nėra taip lengva. Jau nuo to pirmo mėsos vaizdo man pasidaro kiek baugu, ką jau kalbėti apie higienos sąlygas. Aš kebabus valgau itin retai, bet jei jau valgau, tai noriu labai skanaus. Tad šį savaitgalį, gaminome vištienos šavarmą (shawarma) su įvairiausiais priedais. Šitaip gamindama žinau, kokius produktus naudoji ir kokį kokybišką skonį galiu išgauti. Nepasakyčiau, kad tai būtinai turkiškas patiekalas, tai gal būti Artimųjų Rytų virtuvės gardumynas. Rekomenduoju išmėginti, kai pavargsite nuo šašlykų, vištienos šlaunelių ir apskritai kebabinių.
Gaminant rekomenduoju laikytis tokios gaminimo tvarkos:
1. Pamarinuojame mėsą dieną prieš gaminant.
2. Pasigaminame priedus.
3. Pasigaminame duoną.
4. Iškepame mėsą.
Na, o dabar prie recepto!