Aš labai puikiai pamenu, kad savo vaikystėje troškintų vištienos kepenėlių tiesiog negalėjau pakęsti. Prieš kelias dienas ragaudama pas mamą troškintas kepenėles prisiminiau kodėl, bet va kai ragauju jas restorane - visada mėgaujuosi. Ir tada man sukilo principai skaniai pasiruošti kepenėlių savo virtuvėje. Galiu tik pasakyti, kad praėjus kelioms valandoms po tokios vakarienės vis dar čepsėjau iš skanumo. Suaugusiesiems itin patiko, vaikas taip pat ragavo ir sakė, kad skanu, nors pas močiutę net neragavo.
Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su
bulvių koše ir
marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.
Galimos ingredientų alternatyvos Reklama
- Vietoje vištienos kepenėlių galima naudoti kalakuto arba antienos kepenėles, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Jei neturite balzamiko acto, galite naudoti baltąjį vyną (apie 100 ml) arba obuolių actą su trupučiu medaus.
- Vietoje rudojo cukraus tinka medus arba klevų sirupas.
- Jei neturite provanso žolelių, galite naudoti baziliką, čiobrelius ir rozmarinus.
- Vietoje grūdėtųjų garstyčių galima naudoti paprastas garstyčias, tik jų reikėtų dėti mažiau.
- Aliejų galima pakeisti ghee sviestu arba kokosų aliejumi geresniam skoniui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant keptas vištienos kepenėles susiduriama su viena pagrindine problema - jos lengvai perkepamos ir tuomet tampa kietos bei praranda savo malonų skonį. Todėl labai svarbu, kai ateina laikas kepti kepenėles, visą dėmesį sutelkti tik į kepimą ir nesiblaškyti tarp kitų virtuvės darbų.
Puikus būdas išvengti perkepimo yra toks: pirma apkepkite kepenėles iki pusiau paruoštos būsenos, tuomet išimkite jas iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus ir tęskite gaminimą pagal receptą iki 6 žingsnio. Tuomet grąžinkite kepenėles atgal į keptuvę, išmaišykite, pabarstykite druska ir, nukėlę nuo ugnies, leiskite maždaug minutę pasiskirstyti skoniams. Taip kepenėlės išliks minkštos ir sultingos.
Taip pat svarbu nepamiršti, kad kepenėles prieš kepimą reikia gerai nusausinti, kad jos kepdamos nesproginėtų. O druskos dėjimas pačioje kepimo pabaigoje padeda išlaikyti kepenėlių minkštumą.
Jonita
Atsakyti
Loreta Andriulytė
Atsakyti
Loreta Andriulytė