Plėšytos vištienos takai

2025-01-10 Autorius Vaida Bučinskienė

Plėšytos vištienos takai
Plėšytos vištienos takai – sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Plėšyta vištiena, apkepta su svogūnais, česnakais ir pomidorų pasta, yra aromatinga ir sultinga. Kartu su traškiomis „Iceberg“ salotomis, šviežiais pomidorais ir tarkuotu fermentiniu sūriu, ji sudaro subalansuotą įdarą tortilijoms. Takai patiekiami šilti, puikiai tinka greitai vakarienei ar užkandžiui. Galima papildyti mėgstamu padažu ar šviežiomis žolelėmis pagal skonį.

Redaktorės Vaidos komentaras - paruošti plėšytą vištieną yra labai paprastas procesas, o patiekimo galimybių ne viena. Vištieną galima sumaišyti su barbekiu padažu ar česnakiniu majonezo padažu. Takų patiekimui galima naudoti mėgstamas daržoves, juos taip pat papildant ir aštriu elementu, pavyzdžiui jelapenais. Taip pat plėšyta vištiena gali būti naudojama gaminant mėsainius, įvairius patiekalus su makaronais, dėti ant picos ar sumuštinių. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės filė: 1 vnt.
    • Svogūnai: 0,5 vnt. (nedidelio)
    • Česnakai: 1-2 skiltelės
    • Sviestas: šiek tiek (kepimui)
    • Pomidorų pasta: 2 valg. š.
    • Fermentinis sūris: 100 g 
    • Iceberg salota: 1/4 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Pomidorai: 2 vnt. 
    • Tortilijos: 4 vnt. (mažos)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos krūtinėlės filė dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti, kol vištiena bus pilnai išvirusi, apie 20 min. (tikslus laikas priklausys nuo filės dydžio).
  2. virta vištienos filė
  3. 2. Išvirusią vištieną suplėšyti dviejų šakučių pagalba.
  4. plėšoma vištiena
  5. 3. Svogūną smulkiai sukapoti ir apkepti kelias minutes keptuvėje su truputėliu sviesto (ar aliejaus).
  6. smulkinti svogūnai kepa
  7. 4. Prie svogūnų sudėti traiškytas česnako skilteles ir išmaišius kepti apie 30 sec, kol pasklis česnakų aromatas.
  8. traiškyti česnakai keptuvėje
  9. 5. Į keptuvę sudėti plėšytą vištieną ir vis pamaišant kepti apie 5 min.
  10. plėšyta vištiena keptuvėje
  11. 6. Ant vištienos berti druskos ir pipirų.
  12. prieskoniai ant vištienos
  13. 7. Sudėti pomidorų pastą ir viską gerai išmaišius dar pakepti apie 5 min. (pomidorų pastą galima keisti 1 valg. š. pomidorų padažo).
  14. vištiena su pomidorų pasta
  15. 8. Kol vištiena kepa, iceberg salotą supjaustyti plonomis juostelėmis.
  16. pjaustyta iceberg salota
  17. 9. Pomidorus supjaustyti gabaliukais (jeigu išsiskiria daug sulčių, jas nupilti) ir sudėti į dubenėlį.
  18. pjaustyti pomidorai
  19. 10. Fermentinį sūrį sutarkuoti burokine tarka.
  20. tarkuotas sūris
  21. 11. Kai visos dalys paruoštos, kiekvienas gali susidėti sau skaniausią taką.
  22. takų sudedamosios dalys
  23. 12. Ant tortilijos dėti plėšytos vištienos.
  24. vištiena ant tortilijos
  25. 13. Užberti šiek tiek tarkuoto sūrio.
  26. sūris ant vištienos
  27. 14. Uždėti smulkintos iceberg salotos.
  28. icebergas ant sūrio
  29. 15. Ir galiausiai uždėti šiek tiek pomidorų gabaliukų.
  30. Plėšytos vištienos takai
Plėšytos vištienos takai
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)