Įvairiausių šašlykų sezonas jau gerokai įsibėgėjęs, todėl ir receptų reikia išmėginti pačių įvairiausių variantų. Šįkart mano sode buvo kepami vištienos šašlykai, kuriuos aš marinavau jogurto marinate. Šiuo receptu, norėjau sulaužyti mišą, kad šašlyką privalu marinuoti bent jau kelias valandas. Tikrai taip nėra. Pasimarinuoti jiems užtenka tiek laiko, kol įkais kepsninė ir žarijos bus paruoštos kepimui. Vištienos šašlykas gavosi labai minkštas, sultingas ir labai skanus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galite naudoti ne tik vištienos krūtinėlę, bet ir
vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir odos – ji yra dar sultingesnė ir mažiau linkusi išdžiūti kepant. Vietoje natūralaus jogurto galima naudoti
graikišką jogurtą, kefyrą arba rūgpienį – visi šie pieno produktai turi panašų minkštinantį poveikį. Jei neturite saldžiosios paprikos miltelių, galite naudoti rūkytą papriką arba šviežią raudonąją papriką, smulkiai supjaustytą. Aštrumą mėgstantiems rekomenduoju vietoje aitriosios paprikos miltelių naudoti čili pipirus, smulkintą imbierą arba vieną šviežią aitrųjį pipirą. Druskos ir pipirų kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiai šašlykas iškepa ant medžio anglių, tačiau puikiai pavyks ir ant dujinės kepsninės ar net orkaitėje su grilio funkcija. Kepant svarbu neperkepti vištienos, kad ji neišdžiūtų – vištienos krūtinėlė kepa labai greitai. Jei naudojate medinius iešmus, prieš veriant ant jų mėsą, pamerkite juos į vandenį bent 30 minučių, kad kepant nesudegtų. Patiekiant šašlyką, rekomenduoju šalia padėti šviežių daržovių salotų ar keptos duonos. Šašlyką taip pat puikiai papildo įvairūs padažai – jogurto ir žolelių, česnakinis ar aštrus pomidorų.
Atsakinėjama į Komentarą