Jau rodžiau kaip marinuoti šašlyką juodojoje arbatoje, o šiandien noriu parodyti panašų, bet kiek kitokį variantą su arbatžolėmis ir svogūnais. Šitaip iškepta kiaulienos sprandinė šašlykų pavidale būna itin skani, minkšta ir sultinga. Paruošimas lygiai toks pat kaip ir visų kitų šašlykų. Nedaug darbo, o visi valgantys patenkinti. Šis receptas nepatiks nebent tiems, kas apskritai nevalgo mėsos arba kiaulienos. O visi kiti valgys su džiaugsmu!
Ingredientai
arbatžolės: 100 gramų
vanduo: 1 litro
kiaulienos sprandinė: 2 kilogramų
svogūnai: 2
druska
pipirai
džiovintos žolelės: pagal skonį (rozmarinų, čiobrelių, petražolių, kalendros)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia arbatžoles užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pritraukti.
2. Atvėsusią arbatą perkošiame per sietelį.
3. Tada kiaulienos sprandinę supjaustome nemažais gabaliukais (maždaug 2-3 kąsnių dydžio) ir užpilame arbata.
4. Paliekame marinuoti maždaug 2-3 valandas.
5. Po to pasimarinavusią mėsą nusunkiame ir tuomet suberiame žoleles, pipirus ir susmulkintus svogūnus.
6. Gerai ištriname (išmasažuojame) su rankomis ir paliekame marinuotis dar apie 2 valandas.
7. Prieš suveriant ant iešmų beriame ant mėsos druską.
8. Vis pavartydami kepame ant gerai įkaitintų žarijų, kol pilnai iškepa.
9. Patiekiame su mėgstamais garnyrais ir skanaujame. Mes kaip įprastai pasirinkome virtus ryžius, šviežias daržoves ir marinuotus svogūnus. :)
Marius
Atsakyti