Garų puodas paskutiniu metu man yra tikras išsigelbėjimas virtuvėje. Jame gaminamas maistas niekada neprisvyla ir nepridega, net jei darai kitus darbus ir neturi laiko nuolatos stebėti. Maistą tiesiog sumetame, paliekame ir negalvojame apie jį. Žinoma, jeigu puodas nėra elektrinis, jis automatiškai neišsijungs, bet kartą nutiko taip, kad pamiršau, jog gaminu ir išėjau į parduotuvę. Tai grįžusi radau bulves prilipusias, bet puodas nebuvo sugadintas, net šveisti jo nereikėjo. Ir negana visų šitų pliusų, yra dar vienas didžiulis privalumas - garuose ruošiamas maistas išsaugo visas savo vertybes ir yra itin sveikas!
Tai kodėl gi garų puodai nėra tokie populiarūs kaip tikriausiai turėtų būti? Mano asmenine nuomone, dėl to, kad dauguma labai mėgsta naudoti riebalus, gamindami mėsą, o garų puode paruoštas maistas to nereikalauja.
Ar verta pirkti puodą vien dėl daržovių? Tikrai verta! Morkos, bulvės, kalafiorai, brokoliai, - jų skonis išvirus garuose tiesiog tobulas! O virti ryžiai garų puode (kol kas kitų kruopų neišmėginau, bet manau, kad tas pats) nepalyginamai skanesni gaunasi...
Šį kartą nusprendžiau pietus pasigaminti garuose, ir vos išlaukiau, kol maistas išvirė, nes po visą virtuvę pasklido nuostabus, kviečiantis pietauti kvapas. Pamėginkite ir Jūs.:)