Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis

Autorius apie receptą

Šis sodrus ir aromatingas guliašas (dar vadinamas guliašine) pasižymi tobulu prieskonių, mėsos ir daržovių deriniu, kuris sušildys net šalčiausią žiemos dieną. Kiaulienos sprandinės gabaliukai, lėtai troškinami su svogūnais, česnakais, paprikomis ir prieskoniais, sukuria nepaprastai sodrų skonį, kuris ilgai išlieka atmintyje. Tirštą, maloniai aštrų sultinį papildo švelnios bulvės, suteikiančios patiekalui sotumą ir pilnavertiškumą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu kiaulienos gabaliukus apkepti aukštoje temperatūroje, kad susidarytų traški plutelė, kuri išsaugos mėsos sultingumą. Troškinkite guliašą ant labai mažos ugnies - kuo ilgiau, tuo geriau, nes taip mėsa tampa itin minkšta, o prieskoniai puikiai atsiskleidžia. Jei mėgstate tirštesnę konsistenciją, galite dalį bulvių sutrinti ir grąžinti į sriubą. Taip pat rekomenduojama guliašą pagaminti dieną prieš patiekimą, nes per naktį šaldytuve visi skoniai susijungia ir tampa dar intensyvesni. 

Ingredientai

    • svogūnai: 3 (vidutinio dydžio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aštrieji pipirai: 1
    • saldžiosios paprikos: 1
    • kiaulienos sprandinė: 500 gramų
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aštrios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • jautienos sultinys: 1,5 litro
    • kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai pjaustyti pomidorai: 2
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • bulvės: 300 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aliejuje pakepiname susmulkintus svogūnus, česnakus, papriką bei aštrųjį pipirą kol suminkštės.
  2. 2. Pakeptas daržoves suberiame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  3. 3. Tuomet kiaulieną supjaustome gana stambiais kubeliais bei apkepame, suberiame paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baigiame kepti, kol gražiai apskrus.
  4. 4. Mėsą sudedame į puodą su daržovėmis, įpilame stiklinę sultinio bei verdame, kol nugaruos pusė skysčio.
  5. 5. Po to sudedame petražoles, actą, pomidorus ir pomidorų pastą, taip pat pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
  6. 6. Supilame likusį sultinį (mėsa bei daržovės turi būti sultinyje). Verdame uždengusios ant mažos ugnies maždaug 90 minučių. Jeigu skystis labai nugaravo - papildome.
  7. 7. Paskui sudedame stambiai supjaustytas bulves - kai jos išvirs, guliašas jau bus paruoštas.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Aldona

Pats geriausias guliašinės sriubos receptas iš visų mano mėgintų, be jokios konkurencijos. Ačiū labai. :)
Atsakyti
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
(1)
Gabale kepta sprandinė
(17)