Tai yra labai skani guliašo sriuba (guliašinė) su kiauliena. Vietoje kiaulienos galite pasirinkti ir jautieną. Šis receptas vertas tikrai vertas visų pagyrų, nes skonis tiesiog puikus! :)
1. Iš pradžių aliejuje pakepiname susmulkintus svogūnus, česnakus, papriką bei aštrųjį pipirą kol suminkštės.
2. Pakeptas daržoves suberiame į puodą, kuriame virsime sriubą.
3. Tuomet kiaulieną supjaustome gana stambiais kubeliais bei apkepame, suberiame paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baigiame kepti, kol gražiai apskrus.
4. Mėsą sudedame į puodą su daržovėmis, įpilame stiklinę sultinio bei verdame, kol nugaruos pusė skysčio.
5. Po to sudedame petražoles, actą, pomidorus ir pomidorų pastą, taip pat pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
6. Supilame likusį sultinį (mėsa bei daržovės turi būti sultinyje). Verdame uždengusios ant mažos ugnies maždaug 90 minučių. Jeigu skystis labai nugaravo - papildome.
7. Paskui sudedame stambiai supjaustytas bulves - kai jos išvirs, guliašas jau bus paruoštas.
8. Patiekiame ir skanaujame!
Aldona
Pats geriausias guliašinės sriubos receptas iš visų mano mėgintų, be jokios konkurencijos. Ačiū labai. :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti