Giroje troškinti šonkauliukai

2024-11-28 Autorius Raudona virtuvė

Giroje troškinti šonkauliukai
Giroje troškinti šonkauliukai - aromatingi ir sultingi šonkauliukai, kepti su gira, yra tikras naminio komforto patiekalas, kuris džiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Prieskoniais įtrinti šonkauliai pirmiausia apkepami keptuvėje, kad įgautų traškią plutelę, o vėliau lėtai kepami orkaitėje, įsigerdami subtilų giros aromatą. Grilio funkcija pabaigoje suteikia patiekalui auksinį, karamelizuotą paviršių.

Šalia patiekiamas sviestinis padažas, praturtintas šonkaulių kepimo skoniu, suteikia dar daugiau švelnumo kiekvienam kąsniui. Šis patiekalas puikiai dera su mėgstamomis daržovėmis, bulvių koše ar bulvių skiltelėmis,  sugeriančiomis padažo aromatą. Tai sotus ir nepaprastai gardus pasirinkimas tiems, kurie vertina klasikinius, tačiau su moderniu akcentu paruoštus patiekalus.

Ingredientai

    • Šonkauliai: 1 kg
    • Gira: 1 skardinė
    • Česnakai: 3-4 skiltelės
    • Mėsos prieskoniai: mėgstami
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Sviestas: 50 g
    • Miltai: 50 g
    • Skystis nuo šonkaulių: keli šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šonkauliukus įtrinti mėgstamais mėsos prieskoniais, druska ir pipirais. Prieskonių naudoti dosniai.
  2. 2. Keptuvę stipriai įkaitinti ir iš visų pusių apkepti šonkaulius, kol susidarys lengva plutelė.
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
  4. 4. Apkeptus šonkaulius perkelti į kepimo indą, užpilti gira ir uždengti (dangčiu, jeigu indas tokį turi, arba folijos lakštu).
  5. 5. Šonkaulius kepti apie 1 val., tuomet nuimti dangtį (ar foliją), įjungti grilio funkciją ir dar kepti apie 20 min.
  6. 6. Padažui paruošti sutrinti minkštą sviestą su miltais, įpilti šiek tiek skysčio nuo kepančių šonkaulių ir visą masę pakaitinti, kol konsistencija bus kaip padažo.
  7. 7. Iškepusius šonkaulius patiekti su padažu ir kitais mėgstamais priedais.
Giroje troškinti šonkauliukai
Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
(18)