Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis

2022-05-19 Autorius Nekenčiu virtuvės

Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
Skaitydama šį receptą, net pati nesitikėjau, kad bus šitaip skanu (idėja pagal Jamie Oliver). Net mano vaikas valgė! Itin geras būdas sunaudoti moliūgą, gautą skaptuojant, ploninant jo sieneles. Ir aš taip galvoju, kad jeigu ne kalendra, nebūtų šitaip skanu... Į šį moliūgų ir avinžirnių troškinį (karį) galite pridėti čiliukų, kas mėgstate aštriau (aš neturėjau, tai įdėjau šiek tiek maltų kajeno pipirų). Dar rekomendavo gardinti kario lapais (ir kiek mano patirtis sako, tai visai nieko panašaus į geltonus kario prieskonius, kario lapų juose įprastai nebūna). Bet tai kur mūsų šalyje tokių rasti? Aš tiesą pasakius nežinau. Džiovintų - dar kažkaip įmanoma, bet šviežių... :/ Pakeisti nesugalvojau kuo, bet ir be jų - itin skanu.

Ingredientai

    • paruoštas moliūgas: 400 gramų (galite supjaustyti kubelis, galite sutarkuoti burokine tarka - greičiau susitroškins, galite supjaustyti norimomis nedidelės formomis)
    • imbiero šaknis: 1 centimetro gabaliuko
    • česnakas: 1 skiltelės
    • šviežia kalendra: nedidelio pundelio
    • kokosų aliejus: 1 kupino arbatinio šaukštelio (ar žemės riešutų, ar dar kokio nors patinkančio)
    • poras arba svogūnas: 0,5 nedidelio (arba 1 šalotinis svogūnėlis)
    • kajeno arba čili milteliai (arba šviežias čili pipiriukas)
    • garstyčių grūdeliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (naudojau juodas, nes tik tokias šį kartą turėjau)
    • ciberžolės milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • savo sultyse konservuoti pomidorai: 100 gramų (arba 2 blanširuoti smulkinti pomidorai; arba 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo)
    • kokosų pienas: 200 gramų
    • avinžirniai: 100 gramų (arba 200 gramų konservuotų)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, jeigu naudoju nevirtus avinžirnius, tai užpilu juos vandeniu pamirkau per visą naktį. Po to (tam pakanka vos 20 minučių, jei avinžirniai gerai išmirkę).
  2. 2. Po to nuluptą imbierą supjaustome plonais pagaliukais. Česnaką susmulkiname. Kalendrai nuskabome lapelius, likusius stiebelius atskirai pasmulkiname.
  3. 3. Po to aliejų įkaitiname didelėje keptuvėje arba nesvylančiame storu dugnu puode.
  4. 4. Jame lengvai pakepiname porą arba svogūną, imbierą, česnaką, susmulkintą čili pipiriuką (jeigu naudojamas šviežias).
  5. 5. Tuomet sudedame susmulkintus kalendros stiebelius, prieskonius, pomidorus ir moliūgus. Kelias minutes patroškiname uždengus.
  6. 6. Pasūdome. Supilame kokosų pieną, suberiame avinžirnius ir troškiname ant nedidelės kaitros uždengus, kol moliūgai išsitroškins (maždaug 20-30 minučių).
  7. 7. Patiekiame su basmati arba kokiais kitais mylimais ryžiais ir užbarstę susmulkintų kalendros lapelių. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių troškinių receptų rasite: Avinžirnių troškiniai.
Bulvių ir cukinijų kotletai
(7)
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)