Margieji vištienos maltinukai su paprikomis, majonezu ir krakmolu

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Margieji vištienos maltinukai su paprikomis, majonezu ir krakmolu
Šiandien noriu Jums visiems parodyti, kaip aš labai skaniai gaminu vištienos maltinukus-kotletus su paprikomis, majonezu, kiaušiniais ir krakmolu. Nors pagaminimas lengvas, o ingredientai tikrai paprasti, bet skani vakarienė visada būna garantuota. Tikrai rekomenduoju išmėginti šį receptą, jei nebežinote kaip skaniai ir naujai paruošti vištieną. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti maltus vištienos šlaunelių mėsą, kuri suteiks dar daugiau sultingumo, arba net kalakutienos faršą.
  • Jei neturite šviežio baziliko, galite pakeisti jį džiovintais baziliko lapeliais (1 šaukštelis) arba kitais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnės versijos.
  • Vietoje bulvių krakmolo tinka ir kukurūzų krakmolas, kuris suteiks panašią tekstūrą.
  • Paprikas galite rinktis pagal savo skonį - raudonos suteiks saldumo, o žalios - šiek tiek aštresnį poskonį.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1 arbatinis šaukštelis vietoj 4-6 skiltelių).


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  1. Norėdami, kad maltinukai būtų itin sultingi, mėsos faršo nemaišykite per ilgai - tai gali padaryti jį per kietą.
  2. Kepkite maltinukus vidutinio karštumo keptuvėje - per aukšta temperatūra gali apdeginti išorę, o vidus liks neiškepęs.
  3. Maltinukus formuokite šlapiomis rankomis arba šaukštu, pamirkytu vandenyje - taip mėsa mažiau lips prie rankų.
  4. Jei norite dar daugiau skonio, į faršą galite įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  5. Maltinukus galima ne tik kepti keptuvėje, bet ir orkaitėje - tai sveikesnė alternatyva, reikalaujanti mažiau aliejaus.
  6. Paruoštus maltinukus galima užšaldyti iki 3 mėnesių, todėl verta pasigaminti didesnį kiekį.

Ingredientai

    • stambiai malta vištiena: ~600 gramų (aš naudoju vien krūtinėlę)
    • kiaušiniai: 2
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 4-6 skiltelių (arba pagal skonį)
    • paprikos: 0,5 (nedidelės)
    • šviežias bazilikas: 1 saujos
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dėkite maltą vištieną, sukapotą česnaką, druską, pipirus, prieskonius ir paplaktus kiaušinius bei viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Šį ruošinį palikite pastovėti pora valandų, kad vištiena pasimarinuotų.
  3. 3. Prieš kepdami įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą papriką, susmulkintus bazilikus bei krakmolą.
  4. 4. Po to įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius maltinukus (dėkite į keptuvę šaukštu ir paformuokite).
  5. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Salotos su paštetu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėle
(1)
Graikiško stiliaus vištienos iešmeliai, karšto oro gruzdintuvėje
(1)
Vištiena kinietiškai su medumi, citrinos sultimis ir teriyaki
(1)