Labai gardus bei nesudėtingas būdas vištienai pagaminti. Itin rekomenduoju išmėginti! Padažiukas čia labai tiktų koks saldžiarūgštis, taip pat tinka bruknių uogienė. Bet galima valgyti ir vienus arba patiekti kaip užkandį prie alaus.
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę atskiriame nuo kaulo. Supjaustome norimo dydžio juostelėmis.
2. Tuomet nedideliame dubenėlyje suberiame miltus, druską, pipirus bei visus prieskonius. Kitame dubenėlyje supilame kiaušinio trynį, citrinos sultis bei suberiame ledo kubelius. Pamaišome bei palaukiame kol ištirps ledukai. Trečiame dubenėlyje suberiame kukurūzų dribsnius bei tarp pirštų sutriname.
3. Tada miltų ir prieskonių mišinį suberiame ant vištienos juostelių bei rankomis gerai pamaigome, kad juostelės juo tolygiai pasidengtų.
4. Po to į keptuvę pilame aliejaus (taip negailėdamos) bei jį gerai įkaitiname. Imame po vieną arba dvi vištienos juosteles, šiek tiek pamirkome trynio ir vandens mišinyje, pavoliojame kukurūzų dribsniuose ir dedame į keptuvę. Gerai pakepiname iš abiejų pusių kol dailiai apskrus bei įgaus auksinę spalvą. Mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau traškios vištienos receptų rasite: Traški vištiena.