Autorius apie receptą
"Pad See Ew" bene tiksliausias vertimas būtų - kepti makaronai sojų padaže ir tai yra vienas iš pačių populiariausių gatvės patiekalų Tailande. Mano šeimoje pastaruoju metu tai taip pat vienas iš dažniausiai gaminamų azijietiškos virtuvės stir fry.
Originaliame recepte vietoje kininių bastučių yra naudojami kiniški brokoliai, bet mūsų šalyje jų net neverta ieškoti, dažniausiai jau ir bastučius surasti būna iššūkis (didžiausia tikimybė juos rasti "Rimi" parduotuvėje). Kaip ir visi kiti stir fry patiekalai, jis gaminamas itin greitai ir ant labai aukštos kaitros. Todėl, svarbiausia, visus produktus susiruošti iš anksto, nes kepdami laiko sukinėtis virtuvėje jau neturėsite. Pats pagrindinis produktas, kuriuo reikia pasirūpinti, tai - kininiai bastučiai, visa kita tikrai be vargo surasite kiekvienoje didesnėje parduotuvėje. Vištienos šlaunelių mėsa, mano asmenine nuomone, labiausiai tinka šiam patiekalui, nes yra kiek riebesnė ir rizika ją perkepti yra daug mažesnė nei pasirinkus krūtinėlę, bet čia galite rinktis pagal save.
Net jei ir vengiate gaminti azijietiškus patiekalus, šį tikrai rekomenduoju išmėginti. Itin skanus, sotus, greit pagaminamas makaronų ir vištienos stir fry galimai taps ir Jūsų namuose vienu iš pačių mėgstamiausių patiekalų. Tad imamės gamybos jau dabar! Laukti tikrai neverta. :)
Atsiliepimai
Irūna
Atsakyti