Autorius apie receptą
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje, – tai ypač lengvas, mažai angliavandenių turintis patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei visiems besilaikantiems keto ar mažai angliavandenių dietos. Skirtingai nei tradiciniai kepsneliai, šie yra ruošiami be jokio miltų ar džiūvėsėlių apvalkalo – vietoje to naudojamas smulkiai tarkuotas kietasis sūris, suteikiantis traškumo, sūrumo bei sodraus skonio. Tai taip pat puiki alternatyva žmonėms, vengiantiems glitimo ar ieškantiems greito, bet maistingo patiekalo.
Šis receptas ypatingas tuo, kad kepsneliai ruošiami orkaitėje – nereikia kepti aliejuje, todėl jie tampa ne tik sveikesni, bet ir mažiau kaloringi. Be to, šalia patiekiamas šviežias graikiško jogurto ir krapų padažas suteikia patiekalui gaivumo bei lengvumo, puikiai subalansuodamas sūrų vištienos skonį.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos filė galima keisti kalakutienos krūtinėle – rezultatas bus toks pat sultingas ir lengvas.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokadų ar sezamų aliejumi – tai suteiks subtilų skonio poskonį.
- „Grana Padano“ galima keisti „Džiugu“, parmezanu ar kitu kietuoju sūriu be angliavandenių.
- Paprikos miltelius galima pakeisti rūkyta paprika, jei norisi dūmo poskonio.
- Graikišką jogurtą galima pakeisti natūraliu be priedų jogurtu arba kokosų jogurtu veganams.
- Skystą medų padaže galima pakeisti stevija ar eritritoliu – tai bus tinkama keto mitybai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Jei norite ryškesnio skonio, vištieną galite pamarinuoti ilgesniam laikui – net iki kelių valandų šaldytuve.
- Sūrį tarkuokite labai smulkiai – taip jis geriau prilips prie vištienos gabaliukų ir tolygiai apskrus.
- Naudokite groteles su kepimo popieriumi – tai leis karščiui pasiekti mėsą iš visų pusių ir suteiks traškumą.
- Jeigu norisi papildomo traškumo, galite į masę įmaišyti šiek tiek smulkintų migdolų ar sezamo sėklų.
- Padažą paruoškite likus kelioms minutėms iki patiekimo – taip jis išliks gaivus ir aromatingas.
Atsiliepimai