Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje

Autorius apie receptą

Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje, – tai ypač lengvas, mažai angliavandenių turintis patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei visiems besilaikantiems keto ar mažai angliavandenių dietos. Skirtingai nei tradiciniai kepsneliai, šie yra ruošiami be jokio miltų ar džiūvėsėlių apvalkalo – vietoje to naudojamas smulkiai tarkuotas kietasis sūris, suteikiantis traškumo, sūrumo bei sodraus skonio. Tai taip pat puiki alternatyva žmonėms, vengiantiems glitimo ar ieškantiems greito, bet maistingo patiekalo. 

Šis receptas ypatingas tuo, kad kepsneliai ruošiami orkaitėje – nereikia kepti aliejuje, todėl jie tampa ne tik sveikesni, bet ir mažiau kaloringi. Be to, šalia patiekiamas šviežias graikiško jogurto ir krapų padažas suteikia patiekalui gaivumo bei lengvumo, puikiai subalansuodamas sūrų vištienos skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos filė galima keisti kalakutienos krūtinėle – rezultatas bus toks pat sultingas ir lengvas.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokadų ar sezamų aliejumi – tai suteiks subtilų skonio poskonį.
  • „Grana Padano“ galima keisti „Džiugu“, parmezanu ar kitu kietuoju sūriu be angliavandenių.
  • Paprikos miltelius galima pakeisti rūkyta paprika, jei norisi dūmo poskonio.
  • Graikišką jogurtą galima pakeisti natūraliu be priedų jogurtu arba kokosų jogurtu veganams.
  • Skystą medų padaže galima pakeisti stevija ar eritritoliu – tai bus tinkama keto mitybai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Jei norite ryškesnio skonio, vištieną galite pamarinuoti ilgesniam laikui – net iki kelių valandų šaldytuve.
  • Sūrį tarkuokite labai smulkiai – taip jis geriau prilips prie vištienos gabaliukų ir tolygiai apskrus.
  • Naudokite groteles su kepimo popieriumi – tai leis karščiui pasiekti mėsą iš visų pusių ir suteiks traškumą.
  • Jeigu norisi papildomo traškumo, galite į masę įmaišyti šiek tiek smulkintų migdolų ar sezamo sėklų.
  • Padažą paruoškite likus kelioms minutėms iki patiekimo – taip jis išliks gaivus ir aromatingas.

Ingredientai

    Keto vištienos kepsneliams:
    • vištienos filė: 500 gramų (~10x4 centimetrų dydžio gabaliukų)
    • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: trijų ketvirtadalių stiklinės (parmezanas, "Džiugas", "Grana Padano")
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    Graikiško jogurto ir krapų padažui:
    • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
    • smulkiai supjaustyti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: ~2-3 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kitas saldiklis)
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepto vištienos kepsneliai: Pirmiausia inde sumaišome vištieną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  2. 2. Paliekame pasimarinuoti maždaug 20 minučių kambario temperatūroje.
  3. 3. Tada lėkštėje sumaišome sūrį, prieskonius, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  4. 4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  5. 5. Ant viršaus uždedame orkaitės groteles, ant jų vėl kepimo popierių (šitai daroma tam, kad vištienos apačia geriau apskrustų).
  6. 6. Vištienos gabaliukus apvoliojame sūryje ir sudėliojame ant pasiruoštos kepimo skardos.
  7. 7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 14-16 minučių.
  8. 8. Graikiško jogurto ir krapų padažas: Indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus tarpusavyje. Jei graikiškas jogurtas itin tirštas, galima įpilti kelis šaukštus vandens.
  9. 9. Patiekiame su iškeptais vištienos kepsneliai ir skanaujame!

Atsiliepimai

Kebabas pitoje su vištiena
(2)
Traški vištiena amerikietiškai | Receptas
(5)
Pad See Ew - Tailandietiškas makaronų ir vištienos stir fry
(1)