Šiame vištienos recepte pats svarbiausias akcentas yra saldžiarūgštis garstyčių padažas. Jis tiesiog fantastiškai tinka prie iškeptos vištienos. O dar marinuoti agurkėliai šalia.. Valgant, tą akimirką daugiau visiškai nieko nereikia - tik kepta vištiena, padažas ir agurkėliai. Pasijunti tarsi rojuje. Aišku, jei nesinori apsiriboti tik vištiena, prie jos labai tinka ir keptos česnakinės bulvytės ar bulvių košė, bei saldesnės šviežio kopūsto salotos. Tokie deriniai man labai primena, bet už tai kaip skanu, tik paragavę suprasite.
1. Garstyčių padažas Visus padažui nurodytus ingredientus sudėkite į mažą puodą, išmaišykite ir kaitiname ant silpnos kaitros. Vis maišykite. Kaitinkite maždaug 5-10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės ir atidėkite į šalį.
2. Patarimas: Jeigu reikia, į padažą galima įdėti daugiau druskos, arba kajeno pipirų (pagal savo ar valgančiųjų skonį).
3. Traški vištiena: Vištienos krūtinėles supjaustykite storomis juostelėmis, lengvai apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
4. Tada viename inde išplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu.
6. Keptuvėje įkaitinkite gana daug aliejaus, bet nereikia, kad apsemtų vištienos gabaliukus, ant vidutinės kaitros.
7. Imkite po vieną vištienos juostelę, mirkykite kiaušinio plakinyje, tuomet apvoliokite miltų mišinyje, dar kartą merkite į kiaušinį ir vėl dėkite į miltus.
8. Šitaip paruoštą vištieną sudėkite į lėkštę. Paskui gabaliukus dėkite į įkaitusį aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes. Stebėkite kepimo laiką, kad vištiena neperkeptų.
9. Iškepusias vištienos juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
10. Vištieną patiekite apšlakstę garstyčių padažu ir su keliais marinuoto agurko griežinėliais. Super skanu. Pasilepinkite ir Jūs!
11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Atsiliepimai