Skaniausi vištienos kotletai su cukinija ir majonezu

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Skaniausi vištienos kotletai su cukinija ir majonezu
Gavau cukinijos ir atrodo, kad visą savaitę vien tik ją ir valgau. Bet jeigu ją tinkamai įkomponavus į įvairius patiekalus, man tai nėra problema, nes man ji labai patinka. Šiandien cukiniją paslėpiau pietaudama - gaminau vištienos kotletus su cukinija ir majonezu. Kotletai gavosi minkšti ir man patys skaniausi, kokius tik esu valgiusi. Juos galima valgyti ir karštus, ir jau atvėsusius. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad Jums patiks! ;) 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba maltą vištieną.
  • Jei neturite cukinijos, galite naudoti morkas ar moliūgą (būtinai nuspauskite skystį).
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, grietine arba rikotos sūriu, jei norite lengvesnio varianto.
  • Česnaką galima pakeisti svogūnais arba šviežiais žalumynais, tokiais kaip petražolės ar krapai.
  • Vietoje vištienos prieskonių galima naudoti įvairius žolelių mišinius, pavyzdžiui, Provanso žoleles, rozmarinus ar čiobrelius.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Labai svarbu gerai nuspausti skystį iš tarkuotos cukinijos, kad kotletai nebūtų per drėgni.
  • Prieš kepimą galima leisti masėi pastovėti šaldytuve apie 30 minučių – taip ji geriau susiriš.
  • Kotletus kepkite vidutinio karštumo keptuvėje, kad jie gerai iškeptų viduje, bet nepridegtų iš išorės.
  • Jei mėgstate traškesnį paviršių, prieš kepimą kotletus galite apvolioti duonos džiūvėsiuose.

Ingredientai

    • vištienos filė: 2
    • kiaušiniai: 1
    • majonezas: 2 šaukštų
    • cukinija: 0,5 (nedidelės)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • vištienos prieskoniai
    • druska
    • malti pipirai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos filė susmulkinkite mažais gabaliukais.
  2. 2. Įspauskite česnako, įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius bei dėkite majonezą. Viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet cukiniją sutarkuokite smulkios tarkos pagalba, nuspauskite skystį bei sudėkite į vištienos masę, viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 5. Masę kabinkite šaukštu bei dėkite į keptuvę formuodami kepsniukus.
  6. 6. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
  7. 7. Valgykite su mėgstamomis salotomis ir virtais ryžiais (bulvių košė taip pat labai tinka). Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)
Piemenėlių pyragas kitaip - su vištiena ir daržovėmis
(1)
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)