Sultingas vištienos kepsnys su miso padažu, šparaginėmis pupelėmis ir virtomis bulvėmis

2025-04-11 Autorius oSkanu.lt

Sultingas vištienos kepsnys su miso padažu, šparaginėmis pupelėmis ir virtomis bulvėmis
Šis receptas sujungia sultingą vištienos kepsnį, aromatingą miso padažą, šviežias šparagines pupeles ir minkštas virtas bulves. Tai patiekalas, kuris ne tik primena vasaros atostogas pas senelius kaime, bet ir suteikia jaukumo bei nostalgijos jausmą. Be to, šis derinys yra ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis energijos bei džiaugsmo kiekvienam, kuris jo paragauja.

Galimos ingredientų alternatyvos:


Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Vištienos kepsnius marinuokite bent 30 minučių, kad mėsa būtų sultingesnė ir aromatingesnė.
  • Šparagines pupeles virkite trumpai, kad išlaikytų traškumą ir ryškią spalvą.
  • Bulves rinkitės vienodo dydžio, kad jos tolygiai išvirtų.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 500 g
    • Miso pasta: 2 šaukštai
    • Šparaginės pupelės: 300 g
    • Bulvės: 600 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Citrinos sultys: 1 šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Švieži žalumynai (pvz., petražolės): papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinavimas: Vištienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname ir supjaustome į kepsnelius.
  2. 2. Miso pastą sumaišome su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, smulkintu česnaku, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  3. 3. Paruoštu marinatu įtriname vištienos kepsnelius ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 30 minučių.
  4. 4. Bulvių virimas: Bulves nulupame ir dedame į puodą su pasūdytu vandeniu. Viriname, kol jos tampa minkštos (apie 20 minučių). Nusausiname ir laikome šiltai.
  5. 5. Šparaginių pupelių paruošimas: Šparagines pupeles nuplauname ir pašaliname galus.
  6. 6. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 3-4 minutes, kad išliktų traškios.
  7. 7. Nusausiname ir perliejame šaltu vandeniu, kad sustabdytume virimo procesą.
  8. 8. Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitiname likusį alyvuogių aliejų. Marinuotus vištienos kepsnelius dedame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie tampa auksinės spalvos ir pilnai iškepę.
  9. 9. Patiekimas: Lėkštėje išdėliojame virtas bulves, šalia dedame šparagines pupeles ir vištienos kepsnį.
  10. 10. Pabarstome smulkintais šviežiais žalumynais ir, jei norisi, papildomai pašlakstome citrinos sultimis.
Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
(2)
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)